Packat & Klart...image333
Här vare packat och klart!I morgon direkt efter jobbet så åker vi till "paradiset". Närå skämt åsido, men vi åker till mormor och morfar som bor på landet i en liten byhåla som heter Riala och ligger drygt trettio mil härifrån i närheten av Norrtälje. Paradiset för gårdshundar kan tänkas för bara man öppnar dörren så ligger stora härliga åkrar fulla av sorkhål! Sen blir man alltid lite bortskämd av mormor ( jag menar förståss ungarnas mormor och inget annat! ) som steker köttfärs och sticker åt en liten hund en och annan godbit. Sen ska Vera få ett annat uppdrag oxå, hon ska skrämma iväg en strykarkatt som kommit och bosatt sig på altanen där under vintern. Mormor är rädd att den tänker flytta in i huset nu när dörren snart börjar stå på glänt! Är det nån hund som ska klara av det så är det väl Vera! Husets egna herre-
Miiky ( se den 9/9 ) han ger katten i katten om man så säger!

Vi återkommer med reserapport så fort vi hinner...

Tasselitass & Ha det så gött i det vackra vädret- för det ska vi ha!!!

Sol ute...

Sallys sten
Sally poserar, med mutor går det, på en sten...


Sol ute, sol inne, sol i hjärtat och sol i sinne!!!

Vi njuter av det vackra vädret som nu råder. Dörren står på glänt och man kan springa in och ut som man vill, bara man håller sig på rätt sida staketet/muren! Tänk om man bara slapp gå och jobba och fick vara hemma hela dagarna!


Det ?r varmt
Snälla matte, det är varmt, låt mig hoppa ner nu!Ha en skön dag i solen!!!

Gräv, gräv, gräv...

image327
Vera i grävartagen... ( Stackars
Abbe som inte fick smutsa ner sig idag! )

Rackarns Loke ( brorsan alltså! ) tror att vi ligger på latsidan bara för att han varit  "duktig" och jagat en räv hemma på Maderö! Bara för att man inte skrivit på bloggen så betyder det inte att man bara tar det lugnt! Som ni ser på bilderna så är vårbruket i full gång. I dag har det varit stora grävaredagen! " Gräv, gräv, gräv bara gräv, gräv, gräv! Det är så mjukt i backen nu och det går så lätt! Det värsta är att det blir badkaret när man kommer hem!image328
Ooops- var tog Sally vägen?På eftermiddagen tittade solen fram och då tog husse fram HD:n och tog en tur. Premiärturen för året tog han i går eftermiddag. Då kunde han inte hålla sig längre även om det var lite kallt. Själva solade vi hemma på altanen och på matte kan man nu se att fräknarna börja komma...


image329
Nu får vovvarna konkurrens av husses andra stora intresse...Lite trötta tjejer...

image326
Sötast när de sover???


Det har varit några tuffa dagar med mycket tid på jobbet. I dag kunde vi äntligen på dagtid ta oss en längre promenad i skogen. Vera skällde ut en joggare och en annan hund och jag känner att det där måste vi träna på. Annars går hon lös och vi tränar inkallning och hon kommer så glatt! Men som sagt så fort vi möter någon då e det liksom kört! Jag intalar mig att det där är vaplfasoner och att det går över?

För övrigt är Vera inne i en riktig ätarperiod! Äter duktigt upp sin mat varje gång det bjuds och vill gärna smaka på det vi äter oxå! Det är förståss godare men kanske inte alltid så lämpligt för små hundar?

Vera är oxå inne i en jaga-folk-på-gatan period och det är inte så kul flera gånger de senaste dagarna har hon hoppat över muren och jagat folk som gått eller cyklat förbi. Hur ska man få henne att förstå att de inte är hennes gata och att det bara är tomten hon behöver vakta från inkräktare? SUCK!!! Bushund!!!Vi mötte Nellie...image323
Nellie kom på kärt besök...


I dag hade vi kärt besök av Nellie ( Veras syster, tillika Sallys dotter ). Vi hade inte träffats sen i början av september så det var så roligt att möta henne igen. Jag hade kanske lite egoistiskt hoppats att hon skulle bli glad när hon träffade mig men det var liksom inte jag som gällde utan Sally och kanske allra mest Vera! De tre hundarna lekte och hade det jätteroligt, som om de alltid brukade leka med varann och min känsla var att de säkert kände igen varandra för leken gick som en "roliger dans" utan minsta rivalitet. Jag hade varit lite orolig för att Sally skulle opponera sig och vara lite sotis när vi pratade med Nellie för det brukar hon bli när vi kelar och pratar med andra hundar men hon brydde sig inte alls, men nu var det ju inte vilken hund som helst utan hennes egna lilla dotter Nellie!

 
Portr?tt av Nellie
Porträtt av allra sötaste lilla Nellie....


Nellie har alltså nu flyttat till sin nya familj, matte Anna och husse Lasse och deras barn, och är numera oxå en liten Motalahund!!! Omställningen till det nya livet har gått förvånansvärt smärtfritt och enkelt enligt Anna. Nellie verkar redan känna sig hemma i sitt nya hem och de kivas i familjen om vem ska ut och gå med henne! Vilken lycka! På dagarna har hon varit med på jobbet och det har fungerat riktigt bra det oxå!
image325
Två systrar i profil...

Nellie har blivit som jag redan bloggat om en riktig liten kopia av sin mamma Sally. Hon är fruktansvärt söt med sin lilla karaktäristiska prick i pannan. Storleksmässigt var hon lite högre än Vera, lite längre ben helt enkelt! Kroppen var lite tunnare men då får man ju tänka på att det har varit en stor omställning för en liten hund och aptiten har väl inte riktigt varit den bästa de senaste dagarna. Så jag tror att hullet kommer så småningom!

Jag hade förståss velat att hon stannat mycket längre men å andra sidan så kan vi ju träffas snart igen! När Nellie åkt gick Vera länge och letade efter sin buskompis/ syster de hade ju haft så kul! Detta var mig ett mycket kärt återseende och jag gläder mig av hela mitt hjärta att det löst sig så bra för Nellie.


Ps. Det var bara en sak jag saknade idag- Loke!

Ska vi leka?

Ska vi leka?
Ska vi leka?


Redan tidigt i morse så var busandet i full gång. När Sally vill leka så kommer hon alltid bärandes på sin favoritsak nummer ett och det är "piggekotten" ! Jag vet inte hur många såna där igelkottar hon avverkat under sin livstid men några stycken är det i alla fall... Helst vill hon att jag eller husse ska leka med henne då och sitter och gnäller tills man kastat iväg den några gånger så att hon får hämta den eller att man håller i och hon ska dra i den. Det går ganska bra att leka gömma "piggekott" med den oxå, då gömmer vi den och hon får leta efter den helt enkelt!"Piggekotten e bäst! "

Vera leker helst bara med Sally. I bland busar hon själv och då är favoritsaken alla kategorier- strumpor!!! Hon hittar dem på alla möjliga och omöjliga ställen, rätt som det är kommer hon bara gåendes med en strumpa i munnen! Sen blir det kast med liten strumpa för hela slanten, inte visste jag att det var så mycket bus i en liten strumpa? Men det var innan jag hade mött Vera. I bland kan det gå bra med en toffla oxå de är det lite mer motstånd i, men de är inte riktigt lika busiga!Tofflor g?r ox? bra!
Titta vad jag hittat!
Det är fredag, solen skiner och busandet är i full gång. Kan det vara bättre???

Himlen är alldeles blå...image317
Sally tittar upp mot den himmel som är alldeles blå...


Det har varit mycket Nellie de senaste dagarna men självklart har vi inte glömt bort utan tänker på vår kille Loke oxå! Loke är tydligen lite avundsjuk på att Abbe lägger beslag på våra tjejer. Men då får vi väl citera husse som skrev i gårdagens kommentarer -  "Lugn bara lugn Loke.....Abbe kan inte fiska abborre...sånt imponerar på brudar..he..he"

I går och idag har vi njutit av det vackra vädret men tyvärr mest på hemmaplan eftersom jag fortfarande känner mig tagen av influensan, har ont i huvudet, känner mig yr och allmännt konstig! Men vovvarna slipper åka till jobbet i alla fall och det är ju inte helt fel att bara få springa in och ut som man vill med öppen altandörr heller om man e en hund!
image318
Vera och hennes lilla kompis tycker att det luktar så gott av vår nu!!!Hoppas att ni kan njuta lite av vårsolen ni oxå!


Vi tänker på Nellie idag...

image316
Sally ligger och tänker...


I dag tänker vi på vår lilla Nellie som ska flytta till sitt nya hem! Vi hoppas att Du ska trivas fint och få det riktigt bra i Din nya familj!

När du kommit tillrätta vill vi förståss träffa dig allihop, vi ( förutom husse då! ) har ju inte sett dig sedan du lämnade oss i början av september! Vi vill gärna busa med Dig, vara med Dig och visa dig våra allra bästa tassemarker!

Om Du e riktigt snäll ska du så småningom få träffa våran prins oxå, Abbe. Men bara så att du vet han e faktiskt vår! Men å andra sidan så tillhör ju Du familjen så Du får vara med och dela honom! Eller hur Abbe?


Tasselitass & Lycka till !!!


Mamma Sally & Lilllasyster VeraVårbus och en liten mus...

image313
Tre på rad, det är inte så ofta man lyckas fånga dem på samma gång! Ursäkta suddig bild...


Lördagsaktiviteten var givetvis en stunds vårbus med kompisen Abbe på "bågis". Där fanns mycket att upptäcka nu när de senaste dagarnas regn gjort så att all snö nästan var borta. I den varma slänten fanns mycket gott att lukta på och gräva efter...
image312
Här kollar Sally och Vera in myrorna i stacken som börjar vakna...


I den lilla myrstacken kunde man konstatera att aktiviteterna redan var i full gång! Men det bästa av allt var nog det fynd som Vera krafsade fram. Hon hittade sin allra första lilla mus! Den var inte stor och inte särskilt vacker och alldeles nytinad efter att ha legat djupfryst en längre tid! Men vad gör det, en mus är en mus och det är ett stort ögonblick i en liten "råttehunds" liv när man gör sitt allra första musfynd!!!
image315
Veras allra första musfynd!!!


Ha en fortsatt trevlig helg!!!

Influensan härjar även här...

image310
Gott sällskap på soffan...Vi har inte heller klarat oss undan den inluensavåg som drar fram. I går eftermiddag fick jag gå hem från jobbet och idag ligger jag däckad! Förra veckan låg först Vicke och sen Ellen så jag hade väl egentligen inte trott att jag skulle klara mig undan... Men man har ju gott sällskap i soffan när man ligger och vilar sig! Två små tjejer som gärna vill ligga och gosa med en det är inte dumt!

Vi får ta det lite lugnt med god mat och lite "Så ska det låta i kväll" så känner jag mig kanske lite bättre i morgon...


Vi firar av flera anledningar!!!

SmilefemalesSmilefemalesSmilefemalesSmilefemales
Smilefemales...I dag firar jag gärna av flera anledningar:

1) Internationella kvinnodagen

2) Vera, Loke och Nellie fyller 8 månader

3) Nellie flyttar tillbaka till Motala!!!I går fick jag ett meddelande från Nellies blivande matte:

"Vi åker och hämtar Nellie på måndag! Hon är otroligt söt! Allt ska bli fantastiskt kul och spännade!"


Jag är så otroligt glad att så ni anar inte! Tänk att det skulle ordna sig så bra för "vår " lilla Nellie! Detta är ju helt otroligt- i torsdags fick jag reda på att Nellie måste lämnas tillbaka till kenneln och var väldigt ledsen för det, strax efter ringer en familj i Motala som funderar på att skaffa en hund, kanske en gårdshund. Nu en vecka senare har allting löst sig! Nellie flyttar hem till A. och L. med familj- vilken solskenshistoria! Det måste väl ha varit nån mening med det här!?

Jag tycker att det känns extra roligt att vi fick vara till stor del delaktiga i den här tursamma lösningen för "vår" lilla Nellie. Jag känner ju trots allt fortfarande så himla mycket för "mina" små bebisar och vill dem så väl här i livet!

Dragkamp
"Bebisarna" två månader gamla...Stort GRATTIS & KRAMELIKRAM till:

1) Alla kvinnor

2) Vera, Loke & Nellie

3) Nellies nya familj i Motala!!!

Kärt återseende...

K?rt ?terseende...
Vilket pusskalas det blev!


I går passade Peter på att besöka Nellie, som nu befinner sig på Kennel Ipixuna, eftersom han ändå skulle återlämna lite valpsaker vi lånat och han skulle upp på utbildning i Stockholm. Gissa om jag var avundsjuk???

Det blev ett mycket kärt återseende som ni ser på bilden ovan! Pussarna ville liksom aldrig ta slut och det var ingen tvekan om att Nellie kände igen sin "gamla" husse! detta trots att de inte träffats sen hon lämnade vårt hem i början av september förra året!

Peter häpnade över att se hur lik Sally hon verkligen har blivit, det är som att se en liten "minisally"! Det som skiljer är fläcken på huvudet och att nosen är lite längre.


Nellie
Nellie- ännu mer lik sin mamma SallyLilla Nellie
Lilla Nellie undrade nog var hon hamnat?Nu verkar det med största sannolikhet så att Nellie kommer att bli Motalaflicka hon oxå!!! Familjen som vi hade besök av i helgen har bestämt med Carina på Ipixuna att de kommer upp till Haninge och hälsar på nästa helg och om tycke uppstår ( vem kan motstå en sån skönhet? ) så följer hon väl med hem till Motala?!
S?tisar...
Ps. Om de inte tittar in i valprummet och fastnar för någon av de här sötnosarna?

Det känns som våren är på väg...


Vera letar v?rtecken...
Vera med vårens första nyckelpiga...

Idag blev det lite lek borta på "Bågis", håll nu tummarna för att det inte blir nåt haltande den här gången! Det blev ialla fall inga symptom efter gårdagens spring på fotbollsplanen, jippi! Vi hade med oss familjen vi träffade igår, de som är så intresserade av en liten gårdshund eftersom det var en till av familjemedlemmarna som så gärna ville träffa hundarna (och inte hade möjlighet i går). Nu är de ännu mer övertygade om att det är en "gårdis" de vill ha och som mamman i familjen uttryckte det: "Jag vill ha en sån där hund och det nu!" Vi hoppas, hoppas...

Vi tyckte att vi såg spår efter hundarnas Wasa-lopp därborta förresten och hade hoppats på att få agera kranskullor åt vår hjälte Abbe som vi vet skulle ställa upp. Men han måste ha kört i ett rasande tempo för vi såg som sagt var bara spåren av honom plus lite fläckar av blåbärssoppa!!!


Sally sover i solen
Sally sover och njuter av vårsolen...


När vi kom hem var det soligt och riktigt skönt på altanen. Vera hittade vårens första nyckelpiga! Sen somnade de båda hundarna skönt av vårens värmande solstrålar och det känns faktiskt som om våren äntligen är på väg-härligt!!!Solvera
Vera vilar oxå...Det ordnar sig nog...Det ordnar sig nog...
Sally med en liten Nellie september 2006...


Nu är jag inte så orolig längre för jag tror att Nellie snart har fått ett  nytt hem. Just nu finns det redan fler intresserade! Det kan till och med bli så att hon kommer att flytta till sin gamla hemstad Motala! Nej, nej vi har inte ångrat oss!

Häromkvällen ringde det en familj härifrån stan som går i hundtankar och de var väldigt intresserade av att komma och titta på våra gårdshundar. De hade hört talas en del om rasen men aldrig träffat en "gårdis". Genom veterinären i stan hade de fått vårt namn och ville gärna bekanta sig mer med rasen. I dag hade vi familjen på besök och man kan väl säga att tycke uppstod och de kunde mycket gärna kunna tänka sig att ta sig an Nellie!! Jag ringde Carina på Kennel Ipixuna men hon hade några andra som också var väldigt intresserade. 

Så nu väntar vi på besked i mitten på veckan om Nellie kommer att hamna i Stockholm eller om hon återvänder till Motala. Som ni förstår så hoppas ju jag av hela mitt hjärta att hon hamnar här i stan!

Om inte Nellie kommer till Motalafamiljen kan det mycket väl bli så att det blir en annan liten gårdshundsflicka som flyttar dit eftersom Greta på Kennel Ipixuna har just fått valpar och det finns en liten tik som inte är tingad än...
Spännande fortsättning följer...


image295
Sally & Greta sommaren 2006Nellie söker nytt hem...Undrande Nellie
Undrande Nellie...I torsdags fick vi den mycket tråkiga nyheten att Nellie, Veras syster, en av "mina bebisar", tyvärr inte kan bo kvar hos sin familj I Flen. Familjen har varit i kontakt med Carina på Kennel Ipixuna eftersom det är igenom kenneln som alla avtal är skrivna ( vi var bara fodervärdar ), eftersom det visat sig att det finns allergi i familjen och att de tyvärr inte kan ha henne kvar.

Så nu sitter jag här med en liten tår i ögat och undrar hur det ska gå för kullens lilla skönhet... Om vi bara kunnat så skulle vi förståss velat ta hand om henne, men två hundar räcker...

Så nu undrar jag om det finns någon som är intresserad av ta hand om världens sötaste lilla gårdshundsflicka, lilla Nellie som fyller 8 månader nästa vecka. Har ni funderingar  på en liten "gårdis" får ni gärna höra av er till mig ( e-mail är
anci.bisgaard@bredband.net )eller till Kennel Ipixuna