English News

News
Tidningsurklipp..?


I dagens tidning står följande att läsa...

 


Brorsan Loke

Brorsan Loke
Se sån stor och stilig kille!

I dag säger vi Lycka Till Loke som ska till veterinären och få sin andra valpspruta. Hoppas att du är en lika duktig kille som förra gången då vi var till veterinären tillsammans.

Brorsan Loke trivs så bra på sitt Maderö och har till och med börjat komma överens med katten Nisse.


Mera Loke
Haha, jag kan smita ut igenom kattluckan...

Stora råttjakten...

Musjakt
Starten på den stora råttjakten...


Inför gårdagen då matte hade ledig dag hade vi fått ett hett tips. Det var Abbe som hade tipsat oss om att det var nyslaget på ängen bredvid bågskyttebanan och att där var fullt av råttor. Han hade själv nästan lyckats fånga en igår. Eftersom gårdshundar även kallas för "råttehundar" så var ju detta ett tillfälle man inte ville missa! Dags för den stora råttjakten! Väl där for hundarna omkring som tokiga och luktade överallt! Men...


Vi letade...
De letade...... och letade...
och letade...

Fick bara gräs i munnen...
... men allt de fick var  grästovor i munnen...


Springa av oss lite...
Vi springer tillbaks igen!


Ingen lyckad råttjakt alltså! Kanske var det Abbe som skrämt bort alla saftiga möss! Inte vet vi men vi hade i alla fall en riktigt härlig stund i höstsolen!

Det blev en dag i skogen...

Det blev en dag i skogen...
Hjälp mig, jag vill också komma upp!

Kunde inte låte bli att ta en promenad i skogen i det vackra och  sköna höstvädret. Vera var så duktig och gick liksom Sally lös i skogen. Vi tränade inkallning och hon kommer så glatt när man ropar på henne. I bland gömde vi oss lite men då upptäckte hon snart att vi var borta och letade efter oss! Allt detta belönades med Frolic och det sitter ju aldrig fel tycker hon.


En liten belöning!
Duktig tjej!

Prickigt möte...

Letar efter lyckan?
Vera letar efter lyckan?

Vera går på upptäcktsjakt,
letar efter lyckan i form av ett lyckoklöver?

Resultatet blir i stället ett prickigt möte-
en liten prickig nyckelpiga möter liten prickig ( nåja fläckig i alla fall) hund!


Prickigt möte...
Prickigt möte...


Mera prickar...
Mera prickar...
Lördagsgodis!

Gott!
Tänk vad mycket gott det finns ändå!

Lördagen innebar premiär för märgben för Vera och det var jättesmaskens tyckte hon. Båda vovvarna fick varsitt lättkokt märgben där jag skrapat ur det mesta av märgen i Veras ben. Jag kommer ihåg att det var lite för fett för en liten valpmage sen Sally var liten. Därför var Sally lite räddom sitt" lyxben" nu och morrade åt lillan så fort hon kom i närheten, för hon var ju trots allt lite nyfiken på vad mamma fått. Men egentligen så var hon så nöjd med sitt lördagsgodis som varade hela kvällen och om jag inte har fel så tar hon sig nog ett gnag på benet i dag med. Vilken lycka för två små gnaghundar :)


Smaskens!
Sally med sitt "lyxben"

Ha en skön helg!!!


Soft Sally


Önskar alla vänner och de som jag inte känner,
en riktigt skön helg i det vackra höstvädret!
Så trött...

Så trött...
Skön stil!

Det blev heldag på jobbet för Sally och Vera igår. Vera var så trött, så trött när kvällen kom. Jag hade själv sträckt ut mig på soffan när hon kom och ville ligga hos mig. Hon somnade snart och låg och sträckte ut sig rejält hon också! Skön stil va?

Sleeping Beauty
Sleeping Beauty

Busigt värre!

Våra profiler...
Sally & Vera i profil...

I går njöt vi av höstsolen, det gäller att passa på de dagar då den visar sig. Snart kommer det eländiga höstrusket!

Vera stortrivs på jobbet! Den som attraherar mest är Robban! Den tålmodige Welsh Spanieln ( syns på bild den 12 september) som låter Vera utforska alla möjliga och omöjliga delar på han kropp och dessutom är han riktigt bra på att leka och busa!

Leka är det bästa Vera vet! På kvällarna så är det busigt värre! Då far både Vera och Sally omkring så det står härliga till! Vi behöver ingen TV längre utan kan underhållas av busiga hundar!

Dragkamp
Dragkamp!

En av favoritlekarna är dragkamp.

Busigt värre!
Vera ger sig inte!


Vera ger sig inte i första taget trots att hon är den minsta av dem. Sen har hon sitt eget lilla pausställe under skinnfåtöljerna, där kommer inte Sally inte in under. Sally å sin sida brukar hoppa upp i fåtöljerna eller soffan för att reta Vera som ännu inte kommer upp där! Det är så roligt att se dem busa.

Jag tror att Sally tycker att det är riktigt roligt att ha fått en lekkamrat de verkar trivas så bra i varandras sällskap!

Just nu önskar jag bara att de kunde sova hela nätterna och inte ska ut och kissa mitt i natten och att Vera kunde sova lite längre på morgnarna, i alla fall till halv sju när de övriga i familjen börjar vakna. I morse tyckte hon att vi skulle gå upp kvart över fem men jag kyckades hålla henne rätt lugn till kvart i sex i alla fall. Det blev en tidig morgonpromenad! Suck och gäsp!Gårdshundskonst...

Derry
"Derry"


Visste ni att det finns en dansk/svensk gårdshund målad av en av våra största konstnärer?

Jodå,  den här målningen heter "Derry" och är målad av sjävaste Anders Zorn! Den finns att köpa som en reproduktion på Zorngården i Mora. (
http://www.zorn.se/main.html )

Jag har hört att den målades till en av Zorns vänner som hade en gårdshund men tyvärr vet jag inget mer om den. Någon annan som vet nåt?

Visst är den fin?

Det ska va blå, hejdå!

Blå Loke
Loke med farliga blå lysande ögon!


Det blev de blå som segrade i valet och vi spinner vidare på det blå temat...

Vi har fått lite hälsningar från brorsan Loke som ni ser har han blivit en stor farlig kille. Han och hans familj trivs så bra i hop och de verkligen njuter av varandras sällskap. Loke börjar till och med komma överens med katten Nisse som har vågat sig in  och numera också sover i samma rum som den lille "inkräktaren.

Loke har varit och hälsat på inne i stan där det mest spännade var en stor golvspegel! Det fanns en sån stilig kille i den som han gärna skulle velat leka med. Men när han kikade bakom spegeln så fanns han inte där... Loke, Loke min vän vi saknar Dig så! Hoppas att vi träffas snart...

Blå hund
Blå Vera...

I dag är det ett riktigt hundväder och vi som har en helledig dag tillsammans- typiskt! Vi får hoppas att det blir bättre framåt dagen...

Sally och Vera har gått och lagt sig igen efter att ha ätit sin frukost. De har krypit in och lagt sig på varsin sammetskudde ( fint ska det va det duger inte med hundkorg längre?) i dotterns rum. Vi får se vad vi hittar på senare...

Stora valdagen...

Dansa runt i ring...
Vi leker följa Abbe! ( Bilden är lånad från Abbe hemsida:
http://www.babbis.info.se/ )


I dag  på förmiddagen har vi haft date med "vår" Kille med stort K!!! Abbe vilken toppenkille Du är!

Vi hade stämt träff på bågskyttebanan en bit bort , en stor öppen plats där det är lätt för små hundar att springa omkring och där det inte är nära till nån väg eller annat som man behöver oroa sig för.Vad finns här under tror Du?
Vad finns här under tror Du?


Abbe den store gårdisen var jättesnäll och försiktig med lilla Vera. Hon å sin sida visade sig vara både tuff och modig och sprang glatt omkring och busade. Alla tre hundar verkade glatt trivas i varandras sällskap och det blev en härlig timme full av bus, lek och mycket spring. Jag förstår inte hur lilla Vera orkade men hon tyckte nog att det var så himla roligt att bara få springa fritt hur hon ville!


Full fart!
Full fart!


Nu är det däremot en trött liten Vera som ligger i mitt knä och sover hon har inte ens orkat äta ännu (tre timmar senare!).  Sally ligger också och vilar nybadad och fin hon hittade nämligen många fina jordiga råtthål att utforska och var tvungen att hoppa in i duschen när vi kom hem!


Första mötet
Schysst kille! ( Bilden är lånad från Abbe hemsida )


Abbe har efter dagens möte gjort sitt val. Det är ju i alla fall den stora valdagen! Han väljer både Vera och Sally och som han själv uttrycker det på sin hemsida: "Som den tappre riddaren som man är, måste man försvara dessa vackra DAMER mot all ondska i världen." Det känns tryggt att ha denne stadige hane som mina små flickors beskyddare!

PS. Mina bilder blev inte så bra så jag tog mig friheten att låna ett par stycken från Abbes sida, jag hoppas att det är OK. Jag får väl skylla mina suddiga bilder på att jag var trött efter  gårdagens "Ladies Night" då jag hade träff med tre härliga killar vid namn Martin Stenmark, Mikael Nykvist och Peter Magnusson, vilken show! Se den om ni har möjlighet!


Äntligen lördag!

Mysigt...
Mysigt!I dag är det äntligen lördag igen!

Då behöver man inte gå och jobba...

Då kan man bara ta det lugnt och mysa...
I alla fall om man är en hund - för nu ska jag alldeles strax gå och jobba...

(Hoppas att tiden går fort jag vill hem till mina vovvar och min familj...)

Nu är vardagen här...

Sitt!!!
Se så duktig jag är!

Jaha nu känns det som den gamla vanliga vardagen är här igen...

Dagarna bara rullar på och man tycker att inget särskilt händer. Vet inte riktigt vad man ska skriva om i bloggen helt enkelt...

Vera tränar duktigt och nu kan hon "sitt "så bra att hon sätter sig redan då hon känner lukten av Frolic, innan jag ens hinner ge kommando!


Frolic, det e gött de'!


På söndag ska Vera och Sally få träffa en "riktig" kille! Då har vi bestämt date med Abbe en gårdshundskille som är 2 ½ år gammal och bor här i stan. Om Abbe kan ni läsa på hans jättefina hemsida som hans matte gör,
http://www.babbis.info.se/ 


Abbe
Abbe i stilig pose


Abbe är en kille som gillar att busa och leka så det ska bli spännande att se om han får i gång Vera på lite bus, eller om hon bara tycker att han en en stor läskig hund? Vi får se hur det går, jag bloggar vidare om detta efter söndagens träff.

Förresten så försöker Gunilla- Abbes matte att samla alla gårdshundar i trakten för en liten höstträff. Om ni vill vara med eller känner någon som vill vara det så hör av er till någon av oss!

Rolig kille!

Kul kille!
Puss på Dig Du!


I går var det dags för Vera att stifta nya bekantskaper på kontoret. Hon fick bekanta sig med Robban en Welsh Spaniel (
http://hem.bredband.net/b538931/index.htm) som tillhör husses jobbarkompis Peter. Robban tillbringar också mycket tid på kontoret. Vera tyckte till en början att han var bra stor och lite läskig men blev allt eftersom tiden gick allt modigare, han var ju en riktikgt rolig kille! Han hade dessutom väldigt goda öron att gnaga på tyckte hon!


Vilka stora tassar!
Vilka stora tassar Du har!


Vera blängde  också till en början lite snett på Robbans husse Peter  men med diverse mutor i form av hundkex så var de också kompisar innan eftermiddagen var slut! Även städerskan fick nöja sig med att bli utskälld!

Det var jobbigt att vara på jobbet men som tur var är det inga problem vare sig för Sally eller Vera att komma till ro där så till sist så sussade de båda så gott på täcket under skrivbordet....Jobbigt att jobba...
Jobbigt att jobba...

Tråkig kille!

Tråkig kille!
Kom igen nu då!

Helgen är över för den här gången, nu väntar vardagen igen för mig och vovvarna. I dag börjar jag jobba igen efter att ha varit hemma i hela sex veckor! Ja jag vet jag ska inte klaga jag har fått världens chans att få vara med om hela den här resan. Jag fick t o m tjänstledigt från jobbet i några veckor eftersom semestern inte räckte till. Men ändå jag vill inte tillbaks till jobbet, jag vill bara vara hemma och vara. Tänk om man kunde få vara det!

Vi hade besök i helgen mina föräldrar, barnens mormor och morfar och deras hund Miiky. Vera försökte få igång Miiky men han var inte ett dugg intresserad av att leka med vårt busiga lilla "yrväder". Hon försökte vid ett flertal tillfällen men gav sen upp, "Tråkig kille!"- tyckte hon... Helgen bjöd ju på ett vackert väder det enda som störde var att det vimlade av getingar, något jag och fler med mig hatar eftersom de varit på mina små valpar.

Pratade med Maderö i går, Loke hade provat på att bada då han ramlat ner från en brygga. Det hade gått bra, han hade bara kommit upp själv,  ruskat av sig vattnet sen var allt bra igen. Jag sa ju att han var en liten tuffing! Han hade också träffat barn och barnbarn och fått med beröm godkännt antar jag? Inget nytt från Nellie...

Sally och jag tog en härlig långpromenad i det vackra höstvädret igår när "främmat" åkt. Hon riktigt sprang fram igenom skogen och njöt! Hon har nog längtat riktigt efter det här. Men nu kan vi ju köra på som vanligt igen nu när det inte är några valpar och matning och sånt att tänka på. Jag tycker att hon verkar vara i god form efter valpningen men det beror nog på att hon ätit riktigt duktigt under den här tiden, det var ju lite si och så med det tidgare.

Vera kör hårt med koppelträning och vi har börjat träna lite "sitt" också, det går framåt... Jag tycker att hon vuxit en hel del bara på den här sista veckan. Se så "stor" hon ser ut...

Se stor jag är!
Se så stor jag är...

Hundbesök...

Hundbesök...
Miiky den lilla vita "tussen" från RialaIdag får vi hundbesök, det är mina föräldrar som dyker upp med sin Miiky, en liten vit "bomullshund av rasen Coton de Tulear ( läs mer om rasen på den här 
hemsidan  )
Det ska bli spännande att se hur Vera reagerar på honom och tvärtom. Sally har ju träffat Miiky förut och de går bra ihop på så sätt att de knappt bryr sig om varandra...


Allt man får i sig blir man vacker av?

Kan man äta dem?
Vera äter maskrosor...


Allt man får i sig blir man vacker av? Stämmer det? I så fall kommer Vera växa upp till en riktig skönhet för just nu ska det mesta provsmakas eller i alla fall provbitas i... Allt är dock inte lika gott och man får väl hoppas att hon inte får i sig nåt alltför olämpligt.

Smakar inte gott?
Kan man äta dem? De smakar inte gott!

Solhundar...

Solhundar...
Solkatter har man ju hört talas om men solhundar?


I dag njuter vi av det vackra höstvädret...

Städar lite i trädgården, kastar lite gamla sommarblommor som sett sina bästa dagar bl a.
Sally och jag har varit på promenad i skogen medan Vera tog sin förmiddagsslummer. Bäst att passa på att vara ute så mycket som möjligt innan höststormarna börjar vina...

Har fått rapporter från Nellie och Loke de börjar nu att komma till rätta i sina nya familjer. Båda nya mattarna ( konstigt ord?) sover nog på golvet med sina små för de har haft lite svårt att sova på natten.De nya familjerna njuter av sina små vovvar och har så roligt med dem. Loke börjar visa sitt rätta jag och busar runt riktigt ordentligt, det känns skönt att höra för att det är den killen jag känner igen, inte nån försiktig kille precis! Nellie har visat att hon har riktigt vassa tänder och att trädgårdar är till för att gräva i en liten tuff gårdistjej alltså! Kul att ni hör av Er det gillar jag!

Nej nu ska vi ut i solskenet igen!


Ledig / Jobba...

På jobbet...
Vera utforskar husses arbetsplats...

I går var jag ledig från "valperiet" som nästan hållt mig sysselsatt dag och natt i 8 veckor. Då passade jag på att åka på dagsutflykt tll Ullared med min bästisväninna. Då fick Vera följa med husse till hans jobb, lite inskolning kan vi säga för det är ju där hundarna kommer att var de tider då jag måste gå och jobba. Det här kommer säkert inte att bli några bekymmer alls för det har fungerat jättebra för Sally i alla fall. Vera undersökte kontoret noga och fick hälsa på Rolles pudlar som "jobbar" i rummet bredvid, lite stora och läskiga var dom! När Vera utforskat stället lade hon och Sally sig på täcket under skrivbordet och där sov de resten av tiden tills dess att det var dags att åka hem och äta lunch. Inga bekymmer att ha dem med på jobbet inte!

På eftermiddagen fick hundarna var hemma hos lillmatte Ellen...

En resa har nått sitt slut....

Ända mot ända...
Vart tog de andra valparna vägen?
En resa har nått sitt slut,
ingenting är längre som förut...

Nu slutar jag att blogga under den här rubriken "Puppy Love", här var det ju bara tänkt att jag skulle skildra våra dagar under tiden från valpning och fram till valpavlämning. Eftersom jag gillat det här med att blogga och har fått så många positiva reaktioner på bloggen så kommer jag nu att fortsätta skildra livet för mina två gårdshundsflickor- Sally och Vera  i stället. Jag kommer också att berätta det jag får veta om Veras syskon, Loke och Nellie (Leia) som just flyttat hemifrån...

Därför kommer bloggen att från och med nu byta namn till " 2 Dogz 2 Love".


Vad käkar du på?
Mina "flickor" Vera & Sally


Vera vann fototävling!

lily
Vera den sköna i det gröna...


Visste väl att hon va' den sötaste av dem alla! Med den här bilden vann Vera (Lilly) första pris i fototävlingen på hemsidan "Min gårdshund och jag" under temat- "Sommarhund"
http://min.gardshund.se/foto.html.

Om ni tittar under mars/april på samma sida så kan ni se en annan hund ni oxå känner igen!

Vilka fina vovvar man har om man får säga det själv!

Dags att ta farväl...

Ja sen kom då den dagen som man bävat för under den här tiden...  Jag hade förstått att det skulle bli jobbigt men att det skulle bli så här tufft hade jag nog aldrig trott...

Det började väl redan på natten då jag gick upp för att ge de små sitt nattmål, då satt jag där i halvmörkret och pussade och gosade med de små och kände hur tårarna rann nerför mina kinder. Det oundvikliga och för all del väntade kom allt närmre... Både valparna och jag sov väldigt oroligt den natten de vaknade flera gånger vilket de aldrig gjort förut.Sista måltiden...
En sista tutt på mamma...

Sally kom upp tidigt på morgonen och gav sina småttingar en sista slurk. Hon har varit en otroligt duktig och tålmodig mor. Hon har diat de små ända in i det sista trots att det var mest kiv om tuttarna på slutet eftersom det inte var så mycket smask kvar i dem...


Flen

Nellie (Leia) på väg hem till Lillemor & Åke i Flen


Maderö
Loke på väg hem till Maderö till Birgitta & Stig


Sen var det då dags att ta farväl...Ja som ni förstår var jag väldigt ledsen då jag var tvungen att lämna bort mina små det bara gick inte att hålla tårarna borta och jag ville ge dem miljoner pussar så att de förstår att de för alltid kommer att vara mina små älsklinsvovvar oxå. Men det känns tryggt att veta att de kommer att hamna i bra hem hos människor som har all tid i världen att pyssla om, pussa på och ta hand om dem.

Jag önskar Lillemor, Åke, Birgitta och Stig ett stort, varmt LYCKA TILL!!!

Ta väl hand om de små, vi har gjort allt vi kan för att de ska ha fått en sån fin och trygg start i livet som möjligt.

Jag hoppas och önskar att vi kan ha  kontakt med varandra även i framtiden så att jag får veta hur det går för Nellie och Loke.

PUSS & KRAM till er alla!!!!!!!


Sista dagen med gänget...

Dragkamp
Här är det dragkamp!!!


Fredagen som var den sista dagen med gänget fick valparna bra ta det lugnt och busa och njuta av varandra dels för att glömma den jobbiga gårdagen men mest för att den sista dagen skulle få vara en rolig dag!

Vädret var fint så de kunde vara ute mycket och springa omkring och leka. Jag kände hur klumpen började växa sig allt starkare i mitt bröst och fördökte fånga varje minut av dagen såsom jag gjort under hela den här resan. Det gäller att minnas alla härliga, underbara stunder man haft...

Mor & Son
Mor & son

Valparna har vuxit och blivit jättefina och jätteduktiga. Jag har fått massor av beröm från Carina på Kennel Ipixuna och det känns givetvis jätteroligt. Jag/ vi är jätteglada för att vi fått hennes förtroende att få ha Sally hemma hos oss under den här tiden. Det hade inte gått utan utan hennes guidning, det har kännts tryggt att ha hon funnits som ett stöd under resans gång. Carina är som en uppslagsbok och kan allt om hundar och då speciellt gårdshunden och så har hon massor av nyttiga erfarenheter som jag haft nytta av. 

Det här har varit en upplevelse som vi alltid kommer att minnas och som vi bevarar ömt i våra hjärtan.

Sally x 2
Mor & dotter


Sally har fått en liten minikopia, Leia eller Nellie som hon nu kommer att kallas är en avbild av sin mor på alla sätt och vis. De är inte bara till det yttre väldigt lika utan jag tror att hon är den som mest har fått ärva hennes inre egenskaper  oxå. Hon är en lugn, förståndig liten tjej som var den som pysslade om sina syskon, tvättade dem vid behov och bäddade korgen...

Loke är nog den som fått flest egenskaper av sin far som oxå är en kraftig, robust kille full av energi.

Vera/ Lilly har nog ärvt lite från både mor och far och är en blandning av båda två och är en liten tjej full av bus!

Det kunde inte ha blivit bättre det här, jag är så nöjd och glad att det gått så här bra och att valparna utvecklats till tre härliga små hundar!

Stackars små hundöron...

Stackars små hundöron...
De ser allt för roliga ut!


Torsdagens veterinärbesök gick bra. Alla valpar "godkända" utan anmärkning! Det var väl det jag visste de är ju bäst! De var dessutom väldigt duktiga tyckte veterinären! Passade på att väga dem oxå- Loke vägde 2300 gram, Leia 1750 gram och Vera/ Lilly 1700 gram.

Sen kom vi till den biten som inte var lika rolig- öronmärkningen... Stackars små hundöron! Oj, oj, oj vad små valpar kan låta mycket! Och oj, oj, oj vad det högg till i mattehjärtat! Men det gick ju snabbt över så fort de blev nedsläppta på golvet så var allt bra igen! Sen så fick veterinären för sig att han skulle tejpa deras öron för att de inte skulle färga av sig på oss och på varandra, men det skulle han inte fått gjort. Det var nämnligen ett elände att få bort tejpen sen och då blev de inte så glada på sin matte utan lät mycket igen!

En roligt sammanträffande var att veterinären hade haft en hund som hette Loke och den assisterande sköterskan hade en katt som hette Leia!