Till minne av Råffe

Råffe
Råffe som liten valp
...


I dag sänder vi våra tankar till himmelen...Till minne av-

Råffe

30/3 - 30/10 2002


Tack för att vi fick ha Dig hos oss en liten stund...

Du vår älskade och oändligt saknade lilla Änglahund

Motalas första rondellhund

Rondellhund
Motalas första rondellhund


Motalas första rondellhund är född – mitt i Luxorrondellen 

Så har också Motala fått sin första rondellhund. Den dök upp i Luxorrondellen, tillverkad av målad plywood.

Den tog tid på sig. Konstigt med tanke på den rondellhystri som under senaste tiden rått i Linköping. Revir har sannerligen inte saknats.

Den här ovanligt nog också signerad. Eller är det hunden som heter Jarkko?( Bild och text har jag lånat från Corren -den lokala tidningen)
Du lilla solsken...

Mera sol...
Vera vårt lilla solsken...

I dag lyser solen in genom fönstren men ute är det kallt! I morse var det frost ute för första gången den här säsongen. Vi kom upp lite tidigare än vanligt, vad vet hundar om att få sova en timme längre när det blir vintertid?

Vi flyttar hundkorgen vartefter solen strålar flyttar sig i rummet, det är ju så skönt att ligga och njuta i solen tycker väl alla "gårdisar"? Sen blir det ju så fina bilder oxå! När man slipper använda blixten och kan använda det naturliga ljuset...

Sol inne...
Det är så skönt i solen...Lördagsmys...

På spåret...
På spåret..


Äntligen lördag igen! På förmiddagen träffade tjejerna Abbe (en trevlig och stilig gårdiskille!) borta på bågskyttebanan. Det blev en stund med lek, bus och massor av grävande i alla härliga råtthål. Tyvärr hade inte husse kameran med men på Abbes hemsida finns det bilder av mötet...(
http://www.babbis.info.se/ )

På kvällen samlades vi vid tv:n för att titta på säsongens första "På spåret", Vera gillade tv-godiset bäst som dagen till ära bestod av en torkad grisknorr! Lördagsmys är inte så dumt!Grisknorr
Smaskens tycker Vera!Vilket tråkigt väder...

Hundarna sover...
Hundarna sover mest...

De senaste dagarna har inneburit tråkigt väder och då är det knapp att man får ut två små hundfröknar. De gillar inte alls att bli blöta om de små tassarna! De har sluppit jobbet den här veckan och  har i stället varit sällskapsdamer åt lillmatte som har varit lite krasslig ( läs prickig ) och varit hemma från skolan. Det roligaste som händer då om dagarna är väl när husse kommer hem på lunch?


Husse kommer!
Jippi! Husse kommer!!!

Lite dåligt med bloggandet på senaste tiden, men man vill ju ha nåt nytt att komma med det händer inte så mycket just nu. Dagarna de bara går och går... ändå!


Sådan herre/kvinna sådan hund...

Sådan herre sådan hund...
Visst är de lika sina vovvar?


Jag har alltid funderat på det här, sådan herre sådan hund,  varför stämmer det så ofta? Att hundarna är lika sin matte eller husse alltså. Väljer man en hund som liknar sig själv? Är jag och/eller maken lik Sally eller Vera?Lika?
Lika?

Lika??
Lika, eller..?Ja inte vet jag om vi är särskilt lika våra hundar? Det får betraktaren avgöra...

Det kanske ligger mer i temperamentet skulle nog min man säga, i alla fall då det gäller mig och våra hundtjejer. Lika envisa i alla fall och stundtals lika tjuriga? Jag väntar med spänning på kommentaren...Pasta a la Vera...
Dagens middagstips: Pasta a la Vera

Spagetti
Vad e det här för nåt?


I dag var det spagetti med köttfärssås till middag. Eftersom det blev en hel del "spagettisar" över så fick Vera provsmaka denna delikatess!  Det var en spännade och mycket god upplevelse för en liten vovve. Skulle man leka med dem? Nej man skulle ju äta dem!Pasta
Vera med munnen full...


Vera hamstrade kinderna fulla så att Sally inte skulle ta hennes nyfunna lycka, hon såg för rolig ut! Sen åt hon pasta så det stod härliga till... Hon kommer sova mätt och nöjd i natt tror jag, om hon inte får ont i den lilla magen..?


Mums!
Det här var mumsigt!
 


Det viktiga rosa bandet!På en rosa sida måste man väl ändå slå ett slag för viktiga "rosa" saker?Rosa bandet...


Rosa bandets historia
 

Cancerfonden har sedan 2003 arbetat med Rosa Bandet-kampanjen i Sverige tillsammans med privatpersoner, organisationer och företag.

Rosa Bandet startade 1991 i USA som ett sätt att uppmärksamma den växande sjukdomen bröstcancer. Sedan dess har symbolen vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över viger organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt frågan – man ordnar rosa aktiviteter, lyser upp byggnader i rosa (Eiffeltornet, Niagarafallen) och framförallt bär man det Rosa Bandet. Kampanjen har framgångsrikt spridit kunskap och kännedom om bröstcancer och samlar in stora summor pengar till forskning och prevention.

Under hela oktober driver Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen till förmån för svensk bröstcancerforskning. Cancerfondens ambition med Rosa Bandet är att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Omkring 7 000 nya diagnoser upptäcks varje år i Sverige. Det betyder att 15–20 kvinnor insjuknar i bröstcancer varje dag. Trots ökningen av antalet fall har dödligheten i bröstcancer successivt minskat tack vare förbättrad diagnostik och behandling. I Sverige har Cancerfonden genom Rosa Bandet samlat in drygt 80 miljoner kronor till svensk bröstcancerforskning. Dessa pengar är öronmärkta för forsknings- och vårdutvecklingsprojekt inom bröstcancer.

Precis som med Cancerfondens övriga insamlingsarbete går Rosa Bandet-kampanjen ut på att alla som vill engagera sig i kampen mot cancer ska kunna göra det.
I oktober kan privatpersoner enkelt starta egna insamlingar här på webben cancerfonden.se/rosabandet.


Rosa Vera


Gör som jag- Bär det Rosa bandet!Tappa inte sugen!

I dag gjorde Vera ett riktigt fynd på morgonens promenad...


Vera har fått napp!
Vera har fått napp!


Vilket sug!
Gott- gottgottigottgott!Hon hittade en bättre begagnad napp! Den gick hon och bar omkring på nästan hela vägen hem så stolt, så stolt! Väl hemma var de två som kämpade om fyndet...


Tappa inte sugen!
Kamp om nappen...


Men säg den lycka som varar för evigt.. En begagnad napp är en begagnad napp så efter en stunds dragkamp så var nappen ingen lämplig sak vare sig för små bebisar eller små hundar så numera vilar nappen i soporna... Men det var kul så länge det varade!

Dagens motto får därför bli:

TAPPA INTE SUGEN-

VÄRLDEN ÄR FULL AV TAPPADE SUGAR!!!Hundens ålder...

Svart/Vit

Visste ni att i år är det Hundens år enligt den gamla kinesiska tideräkningen?


I enlighet med de flesta kulturers uppfattning av Hundar anser Kineserna Hundar vara sinnebilden för total lojalitet och vänskap. Men än mer uppfattas Hundar som en person som är i behov av att skydda andra och de blir därför ofta poliser eller väktare till yrket. Om någon av deras vänner attackeras har de inga som helst tankar på egen säkerhet, utan kastar sig direkt in i striden till sin väns försvar.

Lika viktigt för Hunden är ärlighet och uppriktighet och i många fall är detta ännu mer utmärkande för en Hund än lojalitet och vänskap. Då de alltid uppfattas som rättframma och lojala av andra, har de lätt att få vänner. Ibland kan dock Hunden bli besviken på sina vänner, eftersom han sällan får tillbaka lika mycket vänlighet som han ger. Hundar är också mycket otåliga, och detta kan leda till att de ger sig ut på långa vandringar. Hunden förblir vaken och aktiv även under årets kallaste delar, när de flesta andra djur går i ide.Hur gammal är Din hund?


Många säger att 1 år i hundens liv är 7 människoår, det stämmer inte alltid. Det beror på i vilken ålder hunden är.
Nedan ser du hur gammal din hund är...

Hundens ålderKoefficientMänniskoår
2 mån714 mån
6 mån105 år
8 mån12,59 år
12 mån1414 år
18 mån13,320 år
2 år1224 år
3 år1030 år
4 år936 år
5 år840 år
6 år742 år
7 år749 år
8 år756 år
9 år763 år
10 år6,565 år
11 år6,571 år
12 år6,375 år
13 år6,280 år
14 år684 år
15 år5,887 år
16 år5,689 årDetta betyder att Vera är ca 1 ,5 år (?) och att Sally snart är 36 år gammal?


 

God natt!

God natt!
Två små hundar sover skönt


När en lång dag är över
lite vila en hund behöver

Vad skönt att krypa tätt intill
och bara ligga alldeles still

Med mamma Sally bakom sin rygg
kan lilla Vera känna sig trygg

Vad Sally viskar i Veras öra
det kan ingen anna höra

Kanske säger hon - God natt!
Sov gott min lilla skatt...

Loke på utflykt...

Loke träffade Nadja
Loke busar med kompisen Nadja

Vi har fått hälsningar från brorsan Loke. Han har varit på resa till Dalarna. Där fick han bl a träffa denna boxerdam- Nadja. Han var också på markanden i Rättvik där alla tyckte att han var så söt! Loke tyckte att det blev lite jobbigt  och trångt med alla människor.

I Mora besöktes Zorn-museet där en reproduktion på tavlan med "Derry" inhandlades. Loke är faktiskt ganska lik den hunden! Se bloggen den 19 september...

Vi skickar några varma kramar  via bloggen till Lokes husse Stig, det kan han behöva just nu... KRAM på Dig!!!
Höststämning i skogen...


Höst 1
Sally kände många dofter...


I går lämnade vi Vera hemma för att gå en promenad i skogen bara Sally och jag. Det var riktig höststämning i skogen, lite mörkt, lite fuktigt, lite dimmigt ja nästan lite kusligt...

Stämningen var nästan lite trolsk man kunde nästan vänta sig att få se ett litet troll dyka upp bakom en trädstam...


Höst 2
Undrar vad som finns där nere i mossan?


Tänkte att jag skulle få några fina höstbilder från skogen men det är inte lätt när man har en hund som går med nosen i backen hela tiden och vänder den "vackra" sidan till...

Sally njöt av att få gå själv och strosa utan lilla Vera i hasorna hela tiden. Det fanns massor spännade att lukta på och att undersöka...Trollskogen
Det luktar troll här...Ibland blir jag så trött på henne...

Ibland blir jag så trött på henne...
Ibland blir jag så trött på henne...


Det är så sant som det är sagt- " En bild kan säga mer än tusen ord! "Tre månader...

Så små...
Vera ( närmast kameran ) några timmar gammal...


I dag fyller Vera och hennes syskon tre månader!!! Oj vad tiden går fort och vad hon har vuxit på de här veckorna! Från att ha varit det lilla hjälplösa pyret på bilden ovan till den busiga yrväder hon är idag...
I vikt har hon ökat från 180 gram till ca 3 kilo. Inte dåligt va?

Eftersom hon vuxit så mycket så fick hon i present ett nytt halsband svart med röda blommor på och fodrat med röd fleece, tyckte det passade så bra till hennes röda koppel.


Vera
Vera tre månader gammal...


En änglahund...

BAmse
Bamse - en änglahund...


I dag går våra tankar till vår vän och lekkamrat Bamse som inte finns med oss längre. Bamse lämnade jorden den 1 oktober och for till hundhimlen. Vi vet att han har det bra nu och att han inte är ensam däruppe i himlen vet vi också för där finns ju våran änglahund Råffe och väntar på honom...

Många kramar till familjen Ramström/ Wahlgren i denna sorgliga stund, vi förstår att det känns tungt och tomt...REGNBÅGENS BRO

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord......
Och det är dit de går, de hundar som inte längre är kvar
på jorden.

På den sidan om himlen finns en särskild plats,
Regnbågens bro....

Där bortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar,
på våra älskade vänner.
Där de kan springa och leka tillsammans.Vilken fullträff!

Vilken träff!
Många nyfikna killar...

I dag hade vi vår första gårdshundsträff här i Motala! Gunilla- Abbes matte hade tagit initiativet till en träff och bjudit in de gårdisar hon och jag kände. Vi fick ihop totalt 8 hundar det var Eddie, Molle, Buster, Sigge, Ida och så Abbe, Sally och lilla Vera förståss! Det är så roligt att träffa andra gårdshundar och gårdshundsägare och utbyta erfarenheter! Fick bl a reda på att "alla" gårdisar, ca 90% i alla fall, har svårt att gå i koppel enligt undersökning på den "Stora gårdshundsträffen i Tollarp, Skåne. Då är det ju inte bara Sally då om vi nu trodde det?


Mera träff
Många riktigt stora hanar...


Hundarna fick busa och leka ordentligt innan vi tog en liten promenad i skogen sen avslutade vi träffen med lite medhavd fika. En av hanarna- Buster blev så förtjust i Vera och vek inte gärna från hennes sida. Men Vera ville helst springa och busa med alla andra hundarna, snacka om tuff liten tjej vi har fått, inte ett dugg blyg! Jag vet inte om Abbe blev lite sotis eller om han känner den ridderliga förpliktelsen för jag tyckte att han blängde lite snett på Buster...


Buster blev kär!
Buster blev kär i Vera...

Abbe sotis?
Abbe sotis?


Det var en riktig fullträff om man kan säga så och jag hoppas att vi kan göra detta igen om ett par månader. En liten träff i all enkelhet men ack så trevligt!


Sova i solen
Solen är härlig!

Man blir väldigt trött av såna här träffar vare sig man är en stor eller en liten hund. Eftermiddagen tillbringades ute på altanen i solen sovandes! Skönt!