Lagerbäck- slå en signal!


Lagerbäcks hemliga lag
Kampen har börjat...


Läste i tidningen idag Zlatan nobbar landslaget...

Vad man inte visste då är att här är vinterträningen i full gång! Två reserver tränar för fullt här utanför!


Så nu säger vi bara:

- Zlatan zläng dig i väggen!

- Lagerbäck  slå en signal!



Vera är taggad
Vera är taggad...




Sally är fokuserad
Sally är mycket fokuserad...




PS. Om den danske lagkaptenen i fotboll vill ringa så är det okej det oxå, man är väl inte dansk-svensk för intet  (heter det så)???



Det som göms i snö...

Det som göms i snö...
Vera en sökare...



"Det som göms i snö,
kommer fram i tö..."


Men varför ska man vänta så länge???


Du lilla solsken som tittar in...



Solig nos
Sally och Vera njuter av solens varma strålar...


Äntligen lördag = Bågis = Abbe!!!

I dag var hundarna med husse bort till "Bågis" och eftersom de hade samma tur som förra veckan så mötte de sin favoritkille Abbe där. Vovvarna busade och hade det riktigt roligt som vanligt. Trots kylan så kan man oxå känna att solens strålar börjar värma en lite grann...


Väl hemma så var de nog lite frusna trots allt och letade upp de ställen där solen tittade in och jag lyckades fånga dem på bild utan att använda blixt och med solen som ljuskälla istället...

Supersoft
Mina söta tjejer...


I kväll blir det en lugn hemmakväll med tacos och lördagsgodis, mums! Jag gissar att Sally och Vera kommer att njuta av varsitt rökt grisöra om de duktigt ätit upp sin kvällsmat först.



Underläge
Sally i underläge...


Ps. För er som undrar om Veras haltande så kan man kanske säga att det är något bättre, men inte bra. Så fort hon anstränger sig lite mer än vanligt typ idag, så märks det att det blir lite sämre efteråt...



Vera a la Warhol

Vera á la Warhol
Vera á la Warhol


Hittade en rolig sida på datorn häromdagen...

Med hjälp av  en
Warholizer kan man göra om sina foton till popkonst á la Andy Warhol. Ni minns väl bilden han gjorde på Marilyn Monroe?

Personligen tycker jag att Vera blev en riktigt snygg kopia på originalet. Vad tycker ni?


Marilyn á la Warhol
Marilyn á la Warhol







Vintermörker

Vintermörker
Vintermörker...


Äntligen har vi fått lite vinter! Måste erkänna att det känns riktigt trevligt med lite snö- tänk om det kunde få vara lite vitt och fint och bara några grader kallt i några veckor nu...

Vera gillar oxå snön hon springer omkring och nosar och mumsar lite här o där! Sally däremot gillar inte snö och framförallt inte kyla. Fick hon bestämma så skulle hon inte gå många meter alls på de obligatoriska kissrundorna morgon och kväll nu utan bara tills det nödvändiga e avklarat!


Brottningsmatch

Brottningsmatch
Vilken match!


Förstår att ni är nyfikna på hur det gick för Vera i torsdags? Jodå så här var det- veterinär Björn undersökte Vera väldigt noga. Han kände igenom alla leder och böjde och bände på det som gick att böjas på, kollade igenom alla tassar bl a. Han kunde ju liksom vi inte se eller känna att nånting inte stod rätt till. Dessutom så haltar hon ju inte speciellt mycket på morgonen ( det blir värre framåt kvällen) så han såg inte ens att hon gjorde det! Lite typiskt! Han ville att vi skulle avvakta i tre veckor till och se om det blev bättre, annars kommer han då att gå vidare med eventuell röntgen och provtagning... Så egentligen vet vi inte mycket mer än innan, jo det känns skönt att veta att alla leder och annat känns okej i alla fall...


På fredagskvällen tittade vi på premiären av  "Så ska det låta", men två busiga hundflickor hade brottningsmatch i husses och mattes säng istället!




I stormens spår...

Frukostmys
Frukostmys



I dag har vi haft en mysdag men den har gått lite i stormens spår...

Eftersom både husse och matte var lediga idag kunde vi ta en lång mysig frukost. Jag hade min lediga dag eftersom jag jobbar på lördag och husse var ledig för att fixa taket. Så här i stormens spår var han tvungen att sätta fast några nockpannor och tegelpannor som blåst ned.

Efter det tog vi en promenad i skogen, men det var inte lätt att komma fram där! Den här gången kunde man inte se skogen för nästan alla träd, inte alla kanske men väldigt många i alla fall, hade blåst ned! Vi fick krångla oss ut till vägen och ta den tillbaka till bilen.

På eftermiddagen rinde vi faktiskt till veterinären. Veras tass är fortfarande inte bra.Hon haltar fortfarande sedan drygt två veckor  tillbaka trots att hon fått ta det väldigt lugnt. Vi blir förståss väldigt oroliga över sånt här, det var ju så här det började med vår valp Råffe som vi tyvärr fick ta bort bara sju månader gammal. På torsdag ska vi gå till Motala Djurklinik med henne så får vi se om de kan komma på vad det är... Inte kul...



Vera gillar inte Per...



Gillar inte Per
Dumma Per!

Dumma Per som förstört hela vår söndag!

Här har det blåst och stormat hela dagen, det var grenar som flög och dumma tegelpannnor som inte ville hålla sig kvar på taket! Rent livsfarligt för både hundar och människor att gå ut, det blev till att hålla sig inne det mesta av dagen och bara göra små snabbvisiter ute för att göra det som göras måste...

Tråkiga nyheter på eftermiddagen-  en liten pojke i vår stad, bara nio år gammal har omkommit då han hamnat under ett fallande träd då han var ute och åkte moped med sin pappa. Usch vad tragiskt...

Hoppas att stormen bedarrar i natt...


Jag blev så glad!!!

Mina valpar...
Nellie och Loke...

Inga bilder på kylskåpet -TACK!

Men när dessa bilder dök upp i tisdags och i går så kunde jag inte låta bli! Vilket kärt återseende! Jag blev så glad! Jag har fått bilder på "mina valpar"!!! Sally blev ju mamma för första gången den 8 juli 2006.

Lilla Nellie, eller Leia som hon hette hos oss har jag inte sett sen hon flyttade härifrån i början av september. Hon har vuxit och blivit en riktigt kraftig liten dam. Att hon är Sallys dotter kan man inte ta miste på, ansiktet är väldigt likt Sallys!

Loke har jag sett flera gånger, men nu ser jag att han vuxit till sig rejält! Kompisen katten NIsse ser vi ju också på bilden! Skön stil när han sover har han oxå!

Någon ledig dag här framöver ska jag sätta mig med ljudboken som jag oxå fick från Stig och lyssna på berättelsen om "Asken Yggdrasil". Den handlar om den förste Loke, han i den nordiska mytologin varifrån hunden Loke fått sitt namn. Kram & TACK för den och för pingvinerna oxå!

Bilderna lär få pryda kylskåpet ett bra ta framöver, jag blir så glad av dem! Vilka fina hundar!!!




En liten prinsessa

En liten prinsessa
Prinsessan Vira i sin rosa klänning...


I Grytingeskogens slott det bor
en prinsessa som idag blir ganska stor

Hon är så söt och heter Vira
och idag vill vi henne fira

I dag när Du fyller 3 år
du grattiskramar på detta sätt får

Vi önskar vi vore hos Dej-
Du vår lilla toppentjej!

När du går in på den här bloggen och på vovvarna tittar,
hoppas vi att Du blir glad när Du detta hittar!!!


Pannkaksfest!


Pannkaksfest
Pannkaksfest!



I går var det då alltså dags för fest igen! Det gäller att ta alla tillfällen i akt för att förgylla vardagen!

Varför???

Jo som flera redan listat ut- Vera blev ett halvt år "gammal"!

Eftersom Vera själv fick bestämma så blev det en pannkaksfest! Det käkades fläskpannkaka så att det stod härliga till- det är ju så gott!!!

Sen somnade i alla fall Vera mätt och nöjd på soffan...


Trött & mätt
Mätt och trött..

Vi skickar många grattiskramar och resterna av pannkakan till våra små vänner- Veras syskon Nellie och Loke oxå!!!



Ska vi dela?

Ska vi dela?
Vera & Ellen leker Lady & Lufsen



Trettonhelgen har firats utan större utsvävningar. Vi har varit hemma och tagit det väldigt lugnt... Vera haltar lite fortfarande men verkar inte ha särskilt ont, vi hoppas att det ger med sig den här veckan!

Vi har pratat med brorsan Loke i telefon, han verkar ha det så bra hemma på sin Maderö. Han har börjat göra lite utsvävningar och går på timslånga promenader alldeles ensam. Han får göra det eftersom det inte kan hända så mycket olyckor på en liten ö utan en massa bilar eller andra otäcka faror. Men jag tycker nog att han skulle hålla sig hemma hos katten NIsse i stället. De har för övrigt blivit bästisar-Nisse fångar fåglar som Loke äter upp! Kan det va gott det?

Vi har också fått mejl från syrran Nellie, hon har också haft det bra under alla helger men hon längtar efter sin husse som fortfarande ligger på lasarettet. Vi får hoppas att Åke kryar på sig snart så att han orkar åka hem till sina flickor som saknar honom så.


I morgon blir det kalas igen! Varför? Det får ni veta då!


Dålig start...

Lite ont...
Lite ont i tassen...

Jaha då har det nya året- 2007 redan börjat! Vi kan väl inte påstå att det började riktigt bra, vi fick som man säger en lite dålig start...

Sally har sin "röda period", dvs löper, hon är väl så där som tjejer är mest när de har den. Hon är tjurig, butter, äter dåligt och vill helst vara för sig själv!

Vera haltar lite på ett framben så hon har fått ta det lite lugnt. Vi tror att det beror på att hon jagade en nyfiken granne som kom alldeles för nära "hennes" mur och då trampade lite snett häromdagen ... Hon blir ju så ivrig och det är svårt att ta kurvorna rätt när man gasar i 180 knyck och kallas för "Spiidvaj!"

Annars är allting bra, husse har återgått till arbetet den här veckan men ungdomarna i huset har fortfarande lov så då har vovvarna det oxå och kan ta det lite lugnt hemma. Skönt!



Lite tjurig...
Lite tjurig...

Men, men det nya året har ju precis börjat och vi ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans!!!