Shoppinglördag...




Shoppinglördag...
Spännade påse- vad e' det får nåt?


I dag när husse, matte och Ellen kom hem från stan så hade de en påse med en vovve på med sig hem. Inte nog med att påsen var jättesöt den luktade vansinnigt gott oxå! Den var till för att under sökas...


Kassen
Påsens innehåll...


Inuti påsen fanns två röda fina koppel, dags för små hundflickor att ekipera sig lite till våren! Särskilt eftersom det var en liten hund, inga namn, som gnagit av Sallys ( förvisso väldigt slitna, men ändå! )koppel.Bäst att ta två likadana koppel så att det inte uppstår någon avundsjuka tyckte matte! Sen e det ju så gulligt att vara likadana oxå?!

Det som luktade så gott var godispåsen en hel påse full av gott luktande tjurmuskel. Fråga oss inte vad det är för något egentligen för jag tror att det vill vi inte veta. En sak vet vi dock de är jättegoda att smaska på och der räcker länge! Har vi tur så får vi en sån till kvällens melodifestival!?


Ha en skön lördag alla våra vänner!!!





Semmeltider - härliga tider!!!





Smaaskens
Vera gillar semlor...


Hurra för lördagar, då vankas det lite extra godis att äta!

Vad kan  vara bättre än när Ellen delar med sig av den smaskiga semlan? Inte mycket!

Här har ni två hundflickor som gärna räcker ut tungan åt semlor, men inte för att de inte gillar dem utan för att de vill ha mer!!! En riktig smakupplevelse tror jag, tänk om det kunde var lika lätt att få i dem hundfoder. Man kanske skulle börja toppa matskålen med mandelmassa och vispad grädde?


Smaskk
Snacka om lång tunga!

Smask
Mums vad gott det är!


Ssmask
Sally slickar sig oxå om munnen!




Saknar husse...

Saknar husse...
Tittar husse djupt i ögonen...


Vi saknar våran husse! Han är i London på tjänsteresa, där ska han inte vara! Hussar ska vara hemma hos sina tjejer! Tänk att två dagar kan kännas som en evighet... Kom hem snart!!!

Tasselitass & Pusselipuss

Dina tjejer...




Sportlov...



Mysa framför brasan...
Mysa framför brasan...


Här i Motala är det sportlov denna vecka. För Veras skull blir det tråkigt nog inga ansträngande sportlovsaktiviteter, hon har fått fortsatt förbud att anstränga sig för mycket. Idag var vi på återbesök hos veterinären eftersom det envisa haltandet som uppstår efter lite mer ansträngande övningar fortfande finns kvar. Den här gången fick hon oxå antiinflammatorisk ( heter det så?) medicin som vi ska ta i 10 dagar ifall det kanske är en inflammation nånstans i benet. Det tråkiga är ju att vi ser hur hon haltar på kvällarna men på dagen när hon är på veterinärkontroll så syns det inte! Men jag antar att han förstår att vi inte hittar på, så roligt e det ju inte att bara betala 300 kronor bara så där! Nästa gång blir det antagligen en röngtgenundersökning om det onda inte gått över. Hoppas, hoppas att det gör det!


Busa
Här visar de tänderna för varandra...
 
Tur att de har varandra att busa med i alla fall! Lite träning med bollen utanför på tomten går oxå bra, lite roligt måste man ju för farao få ha om man är en liten hundflicka!? Sen är det ju rätt skönt att siita framför brasan och mysa lite oxå!





Kvällens favorit!

Magnus & Selma
Magnus & Selma


I kväll är det dags för melodifestivalen igen och i kvällens startfält har vovvarna och jag en solklar favorit det vågar vi säga så här redan på morgonen utan att ha hört låten ens.

Vem och Varför???

Jo självklart så röstar vi på Magnus Carlsson och hans låt "Live Forever". Varför, jo han måste vara en bra kille eftersom han är stolt innehavare av fyra stycken dansk/svenska gårdshundar! Hans hundar är hans barn säger han, de heter- Selma, Pipen, Barbro och Doris. Roliga namn tycker jag!

Rösta på Magnus ni med!!!



Ett hjärta fyllt med hundar...


Ett litet hjärta
I dag på Alla Hjärtans Dag

skickar vi de varmaste kramar till alla våra vänner

Tur att vi har Er

Hoppas att ni får en bra dag....




Alla hjärtans dag är dagen då en mening passerar miljontals med läppar -Jag älskar dig!

Tycker du bara att det vore roligt att kunna säga det på ett annat språk än Svenska så har jag en lista med kärleks ord på 69 olika språk

Afrikanska - Ek het jou lief
Albanska - Te dua
Arabiska - Ana behibak (to male)
Arabiska - Ana behibek (to female)
Armeniska - Yes kez sirume
Bengaliska - Ami tomake bhalobashi (pronounced: Amee toe-ma-kee bhalo-bashee)
Bulgariska - Obicham te
Cherokee - Tsi ge yu i (Thanks Nancy!)
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Danska - Jeg Elsker Dig
Esperanto - Mi amas vin
Estniska - Ma armastan sind
Etiopiska - Afgreki'
Filipinska - Mahal kita
Finska - Mina rakastan sinua
Franska - Je t'aime, Je t'adore
Gaeliska - Ta gra agam ort
Grekiska- S'agapo
Hawaiianska - Aloha Au Ia`oe
Hebereiska till man: "ani ohev otcha" (sagt av en man) "Ohevet ot'cha" (sagt av en kvinna)
Hebreiska till kvinna: "ani ohev otach" (sagt av en man) "ohevet Otach" (sagt av en kvinna)
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Holländska - Ik hou van jou Engelska - I love you
Ungerska - Szerelmes vagyok beléd(Thanks Csaba!)
Isländska - Eg elska tig
Indonesiska - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irländska- Taim i' ngra leat
Italienska - Ti amo
Japanska - Aishiteru
Kambodjanska - Soro lahn nhee ah
Kantonesiska (Kina) - Ngo oiy ney a
Katalanska - T'estimo
Koreanska - Sarang Heyo
Korsiska - Ti tengu caru (to male)
Kreolska - Mi aime jou
Kroatiska - Volim te
Latin - Te amo
Lettiska - Es tevi miilu
Libanesiska - Bahibak
Litauiska - Tave myliu
Mandarin (Kina) - Wo ai ni
Mohawk - Kanbhik
Marokanska- Ana moajaba bik
Navaho - Ayor anosh'ni
Norska - Jeg Elsker Deg
Persiska - Doo-set daaram
Polska - Kocham Ciebie
Portugisiska - Eu te amo
Rumänska - Te iubesc
Ryska - Ya tebya liubliu
Serbiska - Volim te
Sioux - Techihhila
Slovakiska - Lu`bim ta
Sloveniska - Ljubim te
Spanska - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Svenska - Jag alskar dig
Taiwanesiska - Wa ga ei li
Tahitiska - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Thailändska - Chan rak khun (till man)
Thailändska - Phom rak khun (till kvinna)
Tjeckiska - Miluji te
Turkiska - Seni Seviyorum
Tyska - Ich liebe dich
Ukrainska - Ya tebe kahayu
Vietnamesiska - Anh ye^u em (till kvinna)
Vietnamesiska - Em ye^u anh (till man)
Yiddish - Ikh hob dikh
Älvska - Amin mela lle (Från The Lord of The Rings, av J.R.R. Tolkien)




Vera på rymmen igen...

 Luktar gott...
Det luktade gott i skogen idag...


I dag när vi tog vår skogpromenad så fick jag syn på några rådjur som stod längre bort i en glänta och jag tänkte att måtte inte hundarna få syn på dem... Jag tror inte att de såg dem, men de kände deras lukt! Jag hann väl knappt tänka tanken förrän Vera drog i väg som en avlöning! Sally som e en väluppfostrad tjej stannade kvar hos sin matte, det var ju lite kallt oxå så hon ville inte riskera att bli kvar i skogen längre än nödvändigt. Vera däremot tycker att allt i livet  e spännade just nu, och vem vill missa en rådjursjakt? Hur jag än ropade och visslade så behagade den lilla damen inte komma tillbaka. Så Sally och jag fick snällt gå där och vänta tills hon behagade komma tillbaka. Nu pratar vi förståss inte om några längre stunder som Lokes kvällsäventyr på flera timmar utan kanske om än 10 minuter. Dessa minuter kan däremot kännas som en evighet om man är en orolig matte eller en frysande hundmamma som helst av allt bara vill hem....


Vera stack...
Vera- en rymling...

När jag sen kom till bilen så upptäckte jag att kopplet som jag haft i fickan var borta! Som ni kanske förstår så fick varken Sally eller Vera följa med på någon extra runda i skogen utan de fick snällt vänta i bilen. Som tur var så behövde jag inte gå så långt utan hittade kopplet precis i början av rundan. Suck vilken pärs!!!



Två på samma stubbe...
Vera och Sally tillsammans på samma stubbe...


Senaste syskonnytt!


Fågel Blå
"Fågel Blå"



Vi har fått hälsningar från både Loke och Nellie...

Loke har varit ute på mörkerexpedition i flera timmar så att hans husse och matte blev lite oroliga. Det Loke mest oroar sig för är den stora blå "fågeln" som kommer och hämtar hans husse, den blir inte ens rädd när han skäller. När man bor på en skärgårdsö och isen har lagt sig så måste man ju åka helikopter in till fastlandet. Hur ska det gå när Loke ska ut och flyga första gången? Annars så gillar han mest att ta kattens mat som är mycket godare än hans. Gömma korv är inget för Loke, här är det gömma abborre som gäller!

Skärgårdshunden
Skärgårdshunden Loke...



Nellie gillar att busa, älskar att bita i nakna tår och att slita i strumpor. Det verkar för övrigt vara ett syskondrag för Vera gillar att busa med strumpor hon oxå! Mest längtar Nellie efter att hennes husse kommer hem från sin långa sjukhusvistelse och nu ser det ut som han äntligen ska få göra det nästa vecka. Hoppas att du är snäll mot din husse nu så kanske du kan få sova i hans säng oxå? Nellie är en väluppfostrad hundflicka som inte skäller på varken hundar eller människor hon möter på gatan. Jag önskar att Vera vore lika duktig, men det e hon inte, tyvärr. Kanske ska Nellie börja en valpkurs till våren...

Nellie
Bushunden Nellie

 

Det som göms under täcket...



Korv i sängen...
Ser ni vad som gömmer sig under täcket?



Ellen möttes av en härlig syn när hon kom hem från skolan häromdagen! Någon hade gömt lite varmkorv av olika längd i hennes ( obäddade ) säng! På lunchen hade husse nämnligen bjudit vovvarna på varsin korv i bitar. Han tog  kort på  Vera som hade fullt sjå att gömma sina korvbitar på ett bra ställe ( se nedan!) , antagligen för att Sally inte skulle ta dem! Sen gick han o åt sin mat och tänkte väl inte mer på det...



Korvtjuven
Vera leker "gömma korv"!


När sen Ellen kom hem från skolan så möttes han alltså av den härliga synen ovan, en säng full av korv! Detta förevigade hon i sin tur  för hon tyckte ju trots allt att det var lite kul om än inte så trevligt...


Ps. Vera var dock lite fundersam på var korven var när hon på kvällen kom hem från jobbet , den låg inte kvar där hon gömt den!!!



Smaskelismask!!!



Laddat kakfat...
Laddat kakfat- till Vera, Loke & Nellie....



I dag har vi laddat mitt "nygamla" kakfat med hundgodis! Vera är i dag sju månder gammal och det måste ju firas! Är lite stolt över mitt kakfat som jag själv tillverkat av en gammal assiett och en ljusstake som jag hittat på loppis! Har hittat idén hos en annan bloggare visst e den kul?


Sju månader har gått sen vi hade de där små hundbebisarna, oj vad tiden har gått fort! Och oj vad jag längtar efter mina andra små- Loke och Nellie! Tur att ni hör av er med små hälsningar på ett eller annat sätt ,jag hoppas att ni förstår hur mycket jag uppskattar det! Skickar tusen grattiskramar till er och era mattar och hussar!


Smaskelismask!
Vera sju månader...


Vera tyckte var toppen med ett helt fat med "gotter"! Hon hade svårt att välja och ville helst ta alla på en gång. Mamma Sally fick förståss smaka och hade syster och bror oxå varit här så är jag säker på att det hade räckt till dem oxå!



Kramelikram & Smaskelismask!!!


Söndagasfika hos Abbe!




Söndagsfika hos Abbe!
Abbe vid fikabordet!



I dag var vi bjudna på söndagsfika hos
Abbe! Vi blev bjudna på kaffe och smaskig kaka som Svenne(?) hade gjort- MUMS! Måste man tala om att man tog två bitar?

Hundarna var jätteduktiga och lekte riktigt fint. Ja inte Sally kanske hon börjar likna en tjurig liten tant som helst bara sitter och tittar på när de andra roar sig! Vera och Abbe hade det riktigt trevligt med varann i alla fall. Allt gick jättebra tills Abbe försökte sätta sig i mitt knä, för då visade lilla Vera med bestämdhet att min matte tar du INTE!


Bus i hallen...
Lite bus i hallen...



Dagens nyhet var att Abbe ska få bli pappa nu i vårdagarna kanke t om till två valpkullar! Jättekul! Det kommer att bli stiliga valpar det!

Efter fikat gick vi husesyn  i familjens fina hus, vi har faktiskt hälsat på förut men då har vi bara varit i trädgården! Från balkongen på övervåningen hade de en jättefin utsikt över hela stan ( lite avundsjuk blir man )! Ser fram emot en pilsner där en ljummen sommarkväll!


Puss på Dig!
Puss på Dig- Abbemannen!



Efter ett par timmar i trevligt sällskap med en massa nostalgiprat (hussarna har vuxit upp i samma del av stan), hundprat och med magarna fulla av gott fika så bröt vi upp och promenerade hem igen! Vera behöver mer koppelträning kunde vi konstatera!

TACK FÖR KAFFET!!!

Vilken present!



Vilken present!
Two Stupid Dogz


Det kom ett brev med posten idag! Då menar jag inte ett sånt där tråkigt fösterkuvert utan ett riktigt handskrivet brev med mitt namn på! Inte nog med lyckan av att ha fått ett brev inuti fanns en jättefin present oxå! En "knapp" med två söta(?) hundar på! Jag antar att jag får göra ett schema nu så att vi vet vem som ska ha knappen vilken dag? Får nog höra med avsändaren om det går att göra en beställning till?

Därför skickar jag nu via blogg, det får gå det med, Ett STOOOORT TACK!!!!- vilka fina grejor de har i Grytingeskogen! Kommer snart och inspekterar ert nya kök är sååå nyfiken!