Fulla av bus...

Mera bus...


Tre veckor gamla, oj vad tiden går fort!

Nu är valparna fulla av bus... man ser hur de i rask takt börjar bli mer o mer vakna och livliga. De busar lite med varandra och mamma Sally.

Det har hänt mycket den här helgen- de har flyttat ned från valpkorgen i sovrummet till en lite större valphage i köket, de har provsmakat lite köttfärs och de har träffat sina blivande hussar och mattar. Loke kommer att bli skärgårdsbo på en liten ö som heter Maderö i vackra Nämndöfjärden och en av töserna kommer att bli en "viol" från Flen. Den tredje tösen kommer att bli Motalabo och stanna kvar hos oss! Efter långsamt och moget övervägande så har vi nu bestämt oss för att behålla en av valparna, nu ska vi bara bestämma oss för vilken av sötnosarna det blir!

Fulla av bus...


Puss på Dig!

Puss på Dig!

Loke ligger tätt intill Leia...

I dag kan man se hur valparna börjar upptäcka varandra och omvärlden alltmer. De börjar "smågnaga" och gnabbas lite med varandra, sådär som syskon gör? Även Sally får smaka på små bett från de små vovvarna. De är jätteroliga att titta på!

De blir oxå allt stadigare på sina ben och försöker "tulta" omkring i valpkorgen. Om man däremot tar ut dem på golvet för att de ska  få lite svängrum så blir det så otäckt och då blir de såna där små hundar som bara kan krypa och kravla fram igen!

På söndag kommer valpköparna på besok för första gången och jag antar att de kommer att bli precis lika kära i de små som jag ( vi ) är. De är ju helt betagande små varelser och jag bävar redan för den dag jag måste lämna, i alla fall två utav dem i från mig! Vi har betänketid på en utav tikarna och ännu har vi inte riktigt bestämt oss, det kräver ju lite tid och ork att ha en liten valp i huset, men sugen är man ju!

Sköna juveler...

Sköna juveler...

I dag har vi haft besök av nyfikna vänner. 

Det har varit jättekul att äntligen få visa upp våra "sköna juveler", vi har varit lite försiktiga med det tidigare eftersom vi velat att de skulle få en lugn och skön start i livet... Sally tycker också att det är roligt med besök nu och man riktigt ser hur hon njuter över att få vara i centrum och hur stolt hon är över sina små.

Vill inte vara med på bild...

Vill inte vara med på bild...

Det är inte alltid man vill vara med på bild..? Loke gillar inte att matte kommer med kameran och stör.

Nu har det gått några dagar sen sist. Jag har jobbat och tiden har inte räckt till för att blogga. Under dagarna som gått kan man väl säga att valparna vuxit från hjälplösa små bebisar till småbarn. Efter det att Leia börjat öppna sina ögon så följde Loke och till sist Leia efter ett par dagar senare. Nu har de också börja stå lite på sina ben! Först ut här var Loke och han ser så rolig ut när han försker stappla fram på sina vingliga  små ben. Småtöserna försöker också men de har inte fått in samma snits än.

Leia

Se så stor jag blivit - Leia två veckor gammal!


Lilly

Lilly  kravlar runt i den stora sängen- två veckor gammal!


Loke

Här kommer två-veckors-Loke! Jag tycker han liknar Charlie Chaplin med sin lilla mustasch!

Inget nytt...

Inget nytt...

Egentligen har det inte hänt nåt speciellt sen sist. Det är fortfarande bara Lilly som börjat öppna sina ögon... Men sover, äter och växer det gör de! Leia vägde i morse 500g, Loke 560g och Lilly 470g ( jämför med vägning den 14 juli !). Jag jobbar lite nu om dagarna men oj vad jag längtar hem till de små liven! Jag ser verkligen fram emot att få vara "valpledig" igen och kunna vara hemma hos valparna.

En helt ny värld...

Ögat igen

Jag hoppas att ni kan se vad jag just sett? Lilla Lilly håller på att öppna sina ögon! En helt ny värld väntar den lilla söta tjejen... Gissa om jag kommer att springa och titta i valpkorgen hela kvällen för att se om de andra är på "g" också. Just nu syns inget på de andra valparna, men oh så spännande!

Frukost på sängen...

Tycker Du som jag att det är mysigt att få frukost på sängen?

Frukost på sängen


Då kan jag säga Dig att det finns nåt som är ännu mysigare,
tänk dig själv att vakna av att tre små sötnosar ligger och smaskar i sin korg
alldeles nedanför Din säng!

Kan man få en bättre start på dagen?


Mera frukost

Lilly, Leia & Loke
Kudden...

Om man ingen kudde har...


Kudden......om man ingen kudde har,
då man lillasyrran tar...

Se sån stil de har...

Se sån stil de har...

Se sån stil de har igen!Dagarna de går och går...

Valparna de äter och växer och är nu sex dagar gamla! Nu har de nästan fördubblat sin födelsevikt- Leia väger idag 350 g (födelsevikt 180 g), Loke 360 g ( 180 g ) och lilla Lilly 320 g ( 180 g ).

Carin från Kennel Ipixuna var här och kollade in valparna i dag och hon tyckte de såg jättefina ut! Det va roligt att hon tyckte det, hon borde ju veta. En annan vet ju inte hur de ska se ut egentligen, för mig e dom ju finast i hela värden!

Man ser att de ändrar utseende nästan från dag till dag nu förutom att de växer och "mullar" på sig så börjar de förut så rosa nosarna se lite fräkniga ut och övergår mer och mer i brunt. Leia börjar få ett mer brunt huvud och Lillys ena öra blir mer o mer vitt! Så man upptäcker nya saker med dem hela tiden, spännande!


Smutsig om nosen?


Syskonkärlek


Syskonkärlek

Lycka är...

... att ligga tätt tillsammans med den man tycker om...

L som i ...

Loke
LillyLeia

Loke

"Loke var en av den nordiska mytologin mest gåtfulla gestalter. Han ansågs vara jättarnas ätt men ändå tillhöra asarna. Det sägs också att hans ansikte och gestalt var betagande vackra."

Vår lille Loke är en liten jätte, störst av dem alla tre och så är han en riktigt stilig liten kille!


Lilly

"Lilly kommer från det engelska namnet för lilja (Lily)."
 
En vacker liten blomma i vår bukett. Namnet är för oss en blandning av mamma Sally och pappa Billy- Lilly. Namnet passar bra för detta är "lillan" i syskonskaran och också den tik som liknar sin mamma allra mest.


Leia

"Prinsessan Leia från Stjärnornas krig..."

Vår lilla vackra prinsessa som var den första av valparna som kom till världen. Speciell med sin lilla söta fläck i pannan...


Till en Mamma...

"Då mammorna kom till,
 var tanken ganska klar,
en mamma har nåt i sig som ingen annan har.
Hon ger av sin omsorg försöker att förstå,
i livets alla väder hon är att lita på .
Och därför kära Sally om frågan ställes nu,
Vem är den bästa mammman ?
Jo svaret det är du ! "Denna fina vers dök upp ibland gratulationerna... Tack "lantisen"!

Man kan inte se sig mätt på dem...


Ying & Yang


Har just varit uppe o tittat tillde små liven, vilka små underverk de är! Perfekta små hundar i  miniformat! Man kan inte se sig mätt på dem tittade hellre på dem än på VM-finalen i fotboll i går!

Varje morgon är det vägning, i morse vägde de så här:

"Ettan" 210 gr (+30 från födseln)
"Tvåan" 230 gr (+40)
"Trean" 200 gr (+20)

Dagens bekymmer (men ett kärt sådant) blir att vi i familjen ska försöka enas om vilka namn bebisarna ska ha, vi e inte riktigt överens där men deras namn ska börja på "L" eftersom de tillhör Kennel Ipixunas L-kull.

Sally vaktar sina små, kommer någon utöver oss i familjen o kikar in genom dörren till valprummet så morrar hon. Men hon är så duktig och pysslar om valparna, tänk vad starka moderinstinkterna är och att hon så bra kan veta hur hon ska göra.

Som sagt var- små underverk...

Vilken upplevelse!Tre små underverk...Jag har varit med en en jättespännande upplevelse! I lördags kväll efter långt väntande, vi började vaka fredag eftermiddag, fick Sally sin små valpar! Hon fick en hane och två små tikar. Valparna och Sally mår bra behöve jag säga att de är världens sötaste?!


Temperaturen stiger..?

När vi kollade tempen i morse så var den nere på 37,2 grader, det är ganska lågt! Då blev det lite pirrigt härhemma. Då det är dags för valparna att "ploppa ut" har tiken normalt lägre temp än vanligt.Därför får vi nu börja tempa flera gånger om dagen så vi har lite koll på läget. Särkilt viktigt för oss eftersom "valpmorskan" bor drygt två timmars bilresa härifrån! Vi har gjort färdigt allt för valpning:

Valpkorgen är bäddadEtt bord med bra-att ha-saker är fixat


Nu under eftermiddagen har temperaturen stigit till 37,7 grader så det blir nog inga valpar idag?

Allt är lugnt...

Inga tecken på att valpningen är på gång ännu. Sally tog det relativt lugnt under dagen, vilade mest ute eftersom övriga familjen var där. Då och då så kommer hon med sin fotboll och vill att man ska leka lite med henne, jag fattar inte hur hon orkar i denna värme och i hennes tillstånd! I går på kvällspromenaden kom hon i närkamp med en igelkott! Hon tycker de luktar så himla gott och hon kan inte låta bli dem, men det blev nog lite vasst om nosen! I natt var hon lite orolig men jag tror att det beror på att det var så varmt inne. Vi får väl se hur hon verkar idag, det är snart dags att ta tempen, där kan man kanske få ett litet hum om ngt är på gång?

Den blivande mamman


Den blivande mamman...


Våran Sally ska få valpar vilken dag som helst!
Här kommer jag att blogga om den spännande resan...
Det ska bli jättespännde eftersom det är första gången både för Sally och familjen...