De finaste valparna...

Busiga barn...
Fulla av bus...


Gårdagen klarade vi av utan några incidenter alls! Jippi!

Idag väntar valpbesiktning och man hoppas ju att allting är bra med  de små liven. För mig kommer de ju alltid att vara de finaste valparna någonsin! Jag undrar hur det känns då de ska tatueras i örat, jag tror att det kommer att göra himla ont! Men jag tror att smärtan går över snabbt när det väl är gjort-usch!

Bara två dagar kvar...

Vi har skattjakt...

Vi jagar!Min skatt...En skatt!Skattjakt...
Undrar var matte gömt godiset?


På förmiddagen var det dags för nya aktiviteter- skattjakt!

Jag hade gömt små bitar av Frolic ( nyttigt och bra godis, egentligen foder) i gräset som valparna fick leta efter. Oj, oj, oj vad de små nosarna gick! Det var stor lycka när de hittade en liten bit att mumsa på.

Sen fortsatte de att leka jaga, dvs de jagade varandra en stund. Sen var det egentligen dags för mat, men medan jag fixade i ordning maten i köket så hade de somnat på täcket i vardagsrummet och där sover de ännu så sött. Det var nog jobbigt för en liten hundvalp att gå på skattjakt?!


Sover...

Olycksfåglar...

Olycksfåglar...

De senaste dagarna har varit kantade av tråkigheter... De små liven är ju så nyfikna och snabba så man hinner ju inte ha koll på allt vad de har för sig, suck! De är en riktiga små olycksfåglar!

Lilly/ Vera har i alla fall klarat av ett humlestick med efterföljande kräkningar och frossa samt att antal rymningsförsök, matte har fått bra motion och ett par smärre hjärtattacker då Vera försvunnit in i häcken till grannen, eftersom hon kommit på hur man kryper under nätet i "hundgården". Nu har vi gjort en förstärkning av inhägnaden så att den blivit rymningssäker(?):)

Leia har blivit "förgiftad" av fläderbär, de såg ju så röda och goda ut! Så hon hade oxå en kväll med kräkningar och såg lite usel ut.

Loke har "peppar, peppar" klarat sig utan några större olyckor...

Nu vill jag ha lugn och ro och njuta av de här sista dagarna, sånt här tar på nerverna!  I morgon kommer Carina från kenneln och då är det dags för valpbesiktning och öronmärkning (aj, aj). Sen har vi bara fredagen på oss att mysa innan lördag- då den här  resan når sitt slut... Då ska Loke hem till sitt Maderö och Leia/Nellie hem till Flen...

Suck, suck mitt hjärta gråter...

Porträtt av Vera- "Lilly"

Vera

Kan inte motstå att visa er det fina porträttet av Vera som sonen ritade med datorns hjälp i går kväll.

Tack snälla Virre!

Lika som bär...

Lika som bär...Lika sim bär...
Lika som bär...

Har inte riktigt tänkt på hur lika Loke och Vera (Lilly) är förrän nu...

Social träning...

Alla 3
Alla tre på samma bild utan att busa...

De senaste dagarna har vi fortsatt vår träning. Den här gången har det handlat om social träning- att träffa en massa olika människor. Det har varit allt från att grannpojkarna lekt med dem i trädgården, dotterns tjejkompisgäng som busat och gosat med dem och i går kväll fick de vara med på den årliga kräftskivan med våra bekanta. De stortrivs när det är full fart omkring dem och nån som har tid att busa med dem. Sen när de blir trötta så finns det ju alltid en famn ledig att krypa upp och somna i.

Bara en vecka kvar med mina "bebisar" jag börjar räkna ner, vill inte skiljas från dem...

Vi ligger i hårdträning...

Dagarna bara går och går... Valparna blir allt duktigare och påhittigare (?). Ett tu tre så kan de flytta gallret, klättra i trappor- både ner och upp, krypa under nätet i hundhagen mm! Det gäller att hålla koll på dem må jag säga!


De växer och ändrar utseende för varje dag tycker jag- så här ser de ut idag...

lokelilyLeia
Loke, Lilly & Leia ute i det gröna...


Nu ligger vi i hårdträning om dagarna inför överlämningen nästa vecka. I går var det en riktigt tuff dag för valparna. Vi började med att bekanta oss med dammsugaren på förmiddagen. Den var lite läskig trots att den inte ens var på, men lite spännande oxå!

Dammsugsträning
Lite läskig...

Leia kollar noga
Lite spännande...

På eftermiddagen fick de prova på att gå en liten sväng i koppel och det kändes nog lite konstigt men det va ju samtidigt kul att få komma och hur det såg ut lite längre bort från valphagen...

oookkkKoppelträning
Se så fina de är med halsband och allt!

Det som valparna gillade bäst av allt det kom nog på kvällen ändå. Det var nämnligen kvällsmaten-pannkaka!!! Det var nog det godaste de nånsin ätit och de undrade väl varför jag undanhållit en sån delikatess så länge? Det var första gången det nästan blev slagsmål om maten! Oj, oj vad mycket gott ni har att vänta!

Får vi lov att presentera...

Vera
Vera (Lilly)

Nu får vi äntligen lov att presentera vår nya familjemedlem! Familjen enades efter omröstning, lottning och diverse diskussioner med många turer om att det blir Lilly som stannar kvar hos oss! Det tyngsta argumentet är nog att den lilla prinsessan Leia är en liten Sally-kopia på alla sätt och vis och vi kände att det vore roligt att ha en liten ny tjej med blandning av Sally och sin pappa Billy och därmed ett lite annat utseende och andra egenskaper. Men valet var inte lätt och vi har funderat länge och velat hit och dit för de är ju två helt underbara tjejer båda två! Vad vi faktiskt kommit överens om mycket tidigare var att hon inte kommer att kallas Lilly framöver utan kommer att bli vår lilla Vera!

(Vi har väntat lite med att tillkännage detta eftersom vi ville att de blivande hundägarna i Flen skulle få reda på detta först av alla.)

Släpp ut oss...

Loke i OK
Loke är som vanligt igen...

Nu är det OK med Loke igen, inga sviter av getingsticket så vitt jag kan se- skönt! Pratade med Lokes blivande husse i går som ringde och hörde hur det var med killen. Det e så trevligt med såna samtal, tänk att få prata massor om det som e det viktigaste i ens liv just nu, med en som e riktigt intresserad dessutom! Det e ju inte alla som vill prata hundvalpar precis!


Släpp ut oss...
Släpp ut oss...


Idag tog jag hjälp av maken och fixade en riktigt stor valphage utomhus. Vi var och köpte hönsnät i går som vi gjodre en stor inhägnad hage utav. Det blev jättebra! Nu kan jag ha valparna ute om dagarna utan att springa benen av mig, nu när min bästa hjälpreda, dottern, börjar i skolan på måndag. Valparna hade väl helst velat springa omkring fritt men det finns ju utrymme för det också! Det här känns betydligt säkrare för alla parter.


Det gör ont...

Aj min tass...
Aj, min tass!


I går blev det dramatik i valplägret...

Större delen av dagen var valparna ute i trädgården i det vackra vädret. Det blev en hel del passande eftersom jag dels inte har någon bra valphage och eftersom små valpar har en förmåga att smaka på allt intressant de hittar. Men det märks att de vuxit till sig på alla sätt för nu var de minsann inte ett dugg rädda för att va ute tvärtom. Vi klarade dock av dagen utan några större inträffanden...

Sen kom kvällen...

Loke lekte som vanligt i vardagsrummet, men kommer plötsligt krypande pipandes, det e inte likt honom-tuffingen själv! Jag anade att nåt hade hänt, men det var varken mamma Sally eller nån av syrrorna som satt honom på plats. Han haltade lite på ett bakben och jag misstänkte vad som hänt- en geting! Jodåpå mattan där han varit låg mycket riktigt en slö, äcklig geting som bitit min lille kille-FY!!! Lokes fot svullnade upp och jag rinde både vetrinären och uppfödsen för att få goda råd, vad gör man? Fick rådet av vetrinären att låta den lille vila i lugn och ro under uppsikt de närmsta timmarna för att se hur det hela utvecklade sig. Det som skulle kunna hända var att han kanske var allergisk och att det skulle sätta sig på andningen eller nåt. De vill inte gärna ge så små hundar någon behandling om det inte behövs. Så jag tröstade den lille gnällige killen så gott det gick och sen somnade han och jag bäddade ner honom i en egen liten korg.


Det gör ont...
Det gör ont...


Sally kom och slickade Lokes fot ( hur kunde hon veta?) och la sig bredvid honom i korgen. Sen sov han lugnt men med lite frossa och lite gny i några timmar. Redan senare på kvällen då han vaknade så åt han lite mat, lekte lite försiktigt mest liggandes på rygg (men ändå!) och kunde stöjda på sin fot. Då kunde vi andas ut eftersom vi förstod att värre än så här skulle det inte bli. Men usch vad det gör ont i en när man se att de små har ont och man inget kan göra! Han sov vidare  i sin "privata" korg under kvällen så att vi kunde ha lite bättre koll på honom. Men på natten fick han ligga med sina syskon i valplådan som han brukar...


Vila i lugn & ro
Skönt med egen kupé...

Det blev lite svårt att sova för oss i natt, lite orolig var man ju trots allt och va och tittade till honom så att allt var okej. Nu på morgonen var det full fart som vanligt, på Loke oxå! Svullnaden på hans fot hade gått ner, han haltade inte alls, han åt lika duktigt som vanligt och han va lika busig som vanligt. Jag tror att han har lite ont fortfarande ( gnäller lite ) och att han får ta det lite lugnare än vanligt idag, men å andra sidan behöver han ju inte köra i 180 jämnt!

Du e en duktig kille Loke! Tur att det här hände Dig, Du som tål lite tuffa tag!

När tungan "krullar sig"...

DvdVideon
Garidner..
Utforskandet av vardagsrummet fortsätter...Idag tänkte jag berätta om en dansk hemsida som jag ofta besöker... Den är från Kennel Kazebo och det roliga är- att där beskriver hon hur det är att ha valpar och det skljer bara två dagar på våra valpar.  Så det e så mycket man känner igen sig i...

http://www.123hjemmeside.dk/kennel-kazebo


På den sidan finns mycket roligt att läsa om rasen, bl a beskriver hon hur hennes morfar visste att deras hund var en äkta gårdshund. Det ser man på om tungan "krullar sig" när hunden är trött. Nåt sånt här menar de nog...


Krullig tunga...
Sally med "krullig" tunga?


PS. I dag är det vackert väder! I dag ska valparna få va ute och leka! Härligt! 

                                              

Tänkvärt...

Ellens bild...En kall nos
Ett par fuktiga runda ögon
En varm blick
En tass som lyfts och ett huvud som läggs på sned
Öron som försöker uppfatta och förstå...
Din Hund


Han bad inte att få komma till Dig
Han bara kom för att Du vill ha honom

Han kom till Dig för att ge Dig vänskap
då andra sviker,
sympati då andra är emot Dig,
trofasthet då andra baktalar Dig

Han kom för att ge Dig kärlek,
då du känner Dig utlämnad,
sällskap då Du är ensam

Han gör Dig på gott humör
då Du är ledsen
tar emot Dig med glädjetjut
då Du äntligen kommer hem

Han är någon som behöver Dig,
någon att smeka, leka med,
och ha roligt tillsammans med

Han är beroende av Din omtanke
och Din kärlek

Han protesterar inte
då Du missförstår honom

Han är utlämnad till Dig
på gott och ont

Han ger Dig sköna avkopplande promenader

Han ger Dig sällskap

Han ger Dig kärlek och glädje

Han vaktar och skyddar Dig

Han varnar om främmande kommer

Han överger Dig inte så länge han lever

Han ger Dig trygghet


Vad ger Du?Skriven av: Anders Hallgren


Det fladdrar till i en gardin...

Cool man...
Cool kille eller prydnadshund..?


Black or white...
Tuff brud som gillar att klättra...


Valparna tar nu varje tillfälle i akt att få springa omkring i vardagsrummet. Tar jag inte bort gallret vid köksdörren så står de där och skakar galler tills jag faller för grupptrycket och tar bort det! Det ska vara stora ytor och nya upptäckter nu! Men det gäller att passa dem ordentligt för de hittar ju alla de där ställena som inte är så lämpliga för små hundar... Men med god hjälp av hela familjen så får de oftast sin vilja igenom och springer glatt omkring i vårat stora vardagsrum! De är riktigt påhittiga nu om man vänder ryggen till för en sekund så kan man hitta tex Lilly ett par trappsteg upp på väg till övervåningen! Hon som knappt räcker upp till första trappsteget! Ibland fladdrar det till i en gardin någon av valparna använder den att dra dragkamp med- det e inte så lyckat med panelgardiner som går ända ner i golvet nu. Loke tror att han e en prydnadshund och spatserar gärna omkring på nedersta hyllan i glasbokhyllan. Full rulle med andra ord!

I helgen blev det massor av social träning, besök hela helgen av syster yster med man och barn sen dök även en av makens jobbarkompisar med familj upp på söndagen. De är roligt att folk  kommer och hälsar på eftersom det är mycket nyttigt för dem att få träffa andra människor. Många tycker ju dessutom att det är roligt att se "våra bebisar" och att få tillbringa en stund med dem.De e ju så gulliga!!!

Väck inte den hund som sover...

90167-55sovasova
Lilly, Loke & Leia slumrar så sött...Väck inte den hund som sover...

...nej, nej! Men att väcka sin matte redan klockan halv sex på morgonen är helt okej?

Det blev en stunds bus och lek sen avrundades morgonpasset med en skvätt välling, det smakade gott tyckte de trots att det var första gången de fick smaka det.

Nu sover de små liven så gott i sin låda...

Husse har åkt till jobbet, lillmatte har åkt på sin efterlängtade Lisebergs resa, lillhusse sover sött (det blev visst lite sent vid datorn i natt. Ja och jag ska sätta igång med fredagsstädningen men det känns lite extra roligt idag för i kväll kommer syster med familj på besök!

Bäst att sätt igång...

Man ska leva för varandra...

Man ska leva för varandra...

Man ska leva för varandra och
ta vara på den tid man har
Man ska leva för varandra
för en gång finns bara minnen kvar

Det e mycket bus nu...

Bus
Loke & Lilly i bustagen...


Det är verkligen full fart och mycket bus nu! Vilda lekar med mycket gnag och ganska hårda tag! Det räcker inte med den lilla valphagen, så fort de vaknar så piper de och vill ut och fara omkring på köksgolvet.mera bussss
Mera bus...


I morse var det dags redan klockan fem! Inte så kul, men när de busat en halvtimme eller nåt så somnade de så sött igen och då kunde jag gå och lägga mig o sova igen!Öronbus
Mamma Sally får stå ut med en hel del...


Det är så roligt att se Sally busa med sina små. Hon är stundtals som en valp hon också men ibland så sätter mammarollen in och hon fostrar de små. Jag fattar inte vilket tålamod hon har när valparna sätter fart och fullkomligen hänger sig fast i henne!

Världen är så stor, så stor...Så stor, så stor...

Världen är så stor, så stor
Lilly, Lilly liten
Större än Du nånsin tror
Lilly, Lilly liten...

Så stor igen..


Valparna har kommit ut...

Tre
Valpar på rad- Loke, Lilly & Leia

Leia i gröngräset
Leia i gröngräset...

Loke på utflykt
Loke upptäcker världen...

Lilly
Lilly spanar in lillhusse... (vill ej vara med på bild!)

I helgen har det äntligen varit premiär! Valparna har kommit ut och fått lte sol på nosen. Det va som allt annat lite läskigt i början men övning ger ju färdighet där oxå! Det är många intryck för en liten valp som ännu bara varit inne på köksgolvet...

Det märks för varje dag hur de blir allt duktigare, starkare, mer nyfikna, busigare,mer vakna och mer underbara!

Jag hade lite "ångest" i helgen när jag kom på att det var halvlek i den här "matchen", det har redan gått fyra veckor! Oj vad tiden går fort när man har roligt! Bara fyra veckor tills det är dags att ta farväl av den här tiden och lämna bort två av sötnosarna och det hela är över. Det gäller verkligen att fånga dagen, ta vara på varje minut och spara alla minnen att ta fram när det känns tungt framöver...


Svårt val?

Svårt val?

ELLER???

Svårt val?


Vi kan inte välja!

Maken ligger vaken om nätterna säger han för att han inte kan bestämma sig för vilken av  valpflickorna han gillar bäst! Då har han inte tänkt på att det är tre personer till i familjen som ska tycka till och komma överens!

Det är ett svårt val!

Ska man välja den valp man tycker är gulligast, mysigast eller den som är mest rastypisk?

För min del tror jag att hjärtat måste få styra, den man gillar mest blir det! Hoppas bara att alla andra tycker likadant?!

Mammas mat smakar bäst!

Mammas mat smakar bäst!

Säga vad man vill men...

-mammas mat smakar alltid bäst!

Liten blir större...

Lilly!
Lilly 25 dagar gammal


Leia
Leia 25 dagar


Loke
Loke 25 dagar


Oj vad dagarna går fort!

Valparna är nu ute på köksgolvet och busar runt flera gånger om dagen! de växer och blir allt större. De sover än så länge lugnt om nätterna även om Sally tassar upp och lägger sig hos oss på övervåningen mellan matningarna. Om hon hör ett minsta pip nerifrån därimellan så rusar hon dock ner. De smaskar sin köttfärs med mer eller mindre aptit, de har nog inte kommit på det hela ännu!

Vi längtar efter att det ska bli fint väder så att de ska få komma ut i trädgården och känna gräs under tassarna! Men sen jag köpte kompostgaller häromdagen för att tillverka en liten valphage utav så har det nog regnat sen dess...

Hundväder...

90167-32
Sally och Loke tar sig in tupplur...


I går var det ett riktigt hundväder på eftermiddagen, men det gjorde inte ett dugg det kändes bara skönt och uppfriskande och man kunde ligga inne och lata sig med gott samvete.Hundväder
Mor och barn på rad...


I går fick valparna en ny smakportion med köttfärs, det känns lite konstigt med mat på fat, men de slickade i sig lite grann allihop.

De har också börjat få vara ute lite mer på ett täcke på golvet, men oj vad den världen är stor när man är van vid en liten valplåda! Övning ger dock färdighet och mod! Vi provar vidare!


Smask
Vad e det här för nåt konstigt- undrar två tveksamma hundvalpar...