Dagens magplask...

Dagens magplask...
( Tyvärr ingen kamera med så jag har lånat bilden...)


I dag på lunchen fick hundarna följa med husse på promenad nere vid Vätterns strand. Det var jättespännande tyckte Vera som aldrig förut varit nere vid sjön! När promenaden så gott som var avslutad så stack Vera i väg och med ett jätteskutt hoppade hon rakt ut i sjön. Det var lite vågor med ett härligt skum fyllt av spännade saker de ville Vera ha tag i. Men en liten hund har korta ben så det blev ett magplask och ett dyk! Hon försvann ner i det blå! Hon klarade sig upp till ytan och  hittade rätt riktning tillbaks intill land och simmade själv inåt, som tur var! Så husse klarade sig ifrån att själv behöva hoppa i sjön och göra en livräddning!

Det ni alla fegisar! Vera har tagit sitt premiärdopp i form av ett vinterbad!

Jag undrar bara hur ska detta sluta?
Trött & Blöt
Sally & Vera tar igen sig på kontoret...

Släpp ut oss!
Det är söndagen den 26 november, solen skiner och det är 10 grader varmt ute! Nere på stan är det julskyltning! Vad konstigt det känns! Eftersom jag arbetar i en av stadens stora klädbutiker måste jag gå och jobba en söndag! Men husse är ju ledig så för Sally och Vera är det något annnat som gäller. Färden går till favorit stället!Redan i bilen förstår hundarna vart de är på väg ... Väl framme känns det som en evighet innan dörren öppnas...


Sally väntar
Sally tänker: "Släpp ut oss!!! "Vera väntar...
Vera tänker: "Släpp ut oss!!!"
Vi vill springa...
Det är så gött att få springa...


och


Gött å gräva
Det är så gött att få gräva...


Så vad bryr sig en hund om en skyltsöndag på stan, inte ett dugg!


Vera nära
Vem bryr sig? Inte Vera i alla fall...
Hänger ni me'?

Hänger lite...
Hängig Vera...


I dag har hundarna varit lite "hängiga", vädret har varit regnigt och ruggigt hela dagen och då gillar små hundfröknar inte att vara ute...

Jag måste TACKA alla som lämnat sin synpunkt på vilken "lathund" jag ska välja till fototävlingen ( se den 16 nov ), fortsätt att tycka till ni som inte gjort det innan den 26 november för sen tänker jag skicka in mitt bidrag. Just nu leder bild 2 med knapp marginal före bild  1.
Lördagsgodis

Lördagsgodis
Gnagelignag...Det bästa med lördagen är lördagsgodis tycker Sally och Vera som just nu ligger och gnager på varsin rökt grisknorr...

Det näst bästa med lördagen var att få träffa Abbe på "Bågis"! Det var riktigt kul! Abbe är stans stiligaste "gårdiskille" om ni inte visste det redan?! Han är riktigt kul att busa med! Det blev tvätt av både hundar och husses byxor efteråt men det e sånt man får räkna med vare sig man gillar det eller inte!?

Det tredje bästa kommer sen, mysa med husse och matte i soffan och titta på "På spåret"! Se hur det brukar se ut under bloggen den 29 oktober!

Hoppas ni alla andra oxå får en skön lördag!


LathundNu är det äntligen dags för en ny tävling på sveriges bästa gårdshundssida-
Min gårdshund och jag och jag måste förståss vara med och tävla igen, jag vann ju förra gången!

Temat denna gång är "lathund" så nu sitter jag och letar lathundar i mitt digra fotogalleri. Jag har hittat några stycken men kan inte välja. Vilken ska jag ta???


Lathund1
1 Små söta valpmagarLathund2
2 Med syrran som kuddeLathund3
3 Mera söta valpmagarLathund4
4 Fyra i lathundar i radLAthund5
5 Lata små hundbarnLAthund7
6 Vera visar sin prickiga sidaLAthund6
7 Sover i mattes handLathund8
8 Liten Vera latar sigLathund9
9 Soliga lathundar


Hjälp mig vilken tycker ni jag ska skicka in?????????

Svar önskas under " Kommentarer", det är bara att klicka på kommentarer här nedan och sedan skriva en rad.

Detta gäller alla som är inne och läser min blogg, snarast möjligt!!!!

Tackar på förhand!!!
Postpaketet....Undrar om man vågar ha Vera på kontoret mer?

Följande har hänt:

I dag kom Posten, som för övrigt har sina lokaler i samma hus som  maken och hundarna har sitt kontor, för att lämna ett paket. då frågar posttjejen om Peter inte saknat Vera under gårdagen. Vad menar du med det undrar han sen? Jo vi såg din lilla hund sitta utanför entrén i går så vi släppte in henne och hon sprang raskt uppför trapporna till er våning! OOOPS!

Husse kunde sedan dra sig till minnes att Vera inte varit närvarande under fikarasten i går men att han trott att hon legat på kontoret och vilat... Men han tyckte faktiskt att hon var lite kall om nosen när de möttes efter kaffet. Inte så konstigt så här i efterhand, hon hade ju varit ute och sprungit!

Nu undrar jag bara, vad hade hänt om ingen släppt in henne? Usch hemska tanke! Det är en stor parkeringsplats utanför... Vad hade hänt om Vera gått in på fel våning och kommit in i Postens lokaler? Kanske kunde hon ha hamnat i ett postpaket och hamnat någonstans i vårt avlånga land?


postpaket

Vi gratulerar!!!

Profil
4 månader gammal...


Vi gratulerar våran Vera idag!

I dag fyller Vera och hennes syskon fyra månader!!!

Grattis, grattis och puss på nosen på er allihop!!!


4 månader...
Se så stor jag är!
Resan gick bra...

På väg
Äntligen på väg!


På fredagseftermiddagen så bar det iväg upp till Riala en liten by utanför Norrtälje. Vera trodde väl till en början att resan bara skulle vara sisådär en kvart eller så dvs åka till jobbet eller bågskyttebanan där de brukar leka, men när hon väl accepterat att det nog skulle bli längre än så då lade hon sig tillrätta bredvid Sally. Resan gick alltså jättebra trots 30 mil i bil!

Framme i Riala var det massor av snö, i alla fall jämfört med hemma hos oss! Eftersom det var mörkt när vi kom fram så fick de bara springa inne på tomten men det räckte ju gott och väl till att börja med....

Djupsnö
Vera i djup snö


Konstig boll
Konstig boll....


Mycket nosande
Mycket nosande...


Mycket snö
... och grävande...
Lördagen och söndagen tillbringades till största tiden utomhus. Vera trivdes som fisken i vattnet och ville helst av allt vara ute hela tiden. Roligast var det när husse och Sally följde med på promenad utanför tomten där ute på åker och äng där fanns det massor av kul att utforska! Skönt att komma hemifrån lite och skönt att det gick så bra med vovvarna på bortaplan. Det var ju första gången Vera var hemifrån överhuvudtaget... Sen var det skönt att bara ta det lite lugnt oxå!


Slapparhelg
Vi tog det lite lugnt oxå!
Spöka ut sig?

Spöka ut sig?
Spökhundar...

Vi hoppar över det där med att spöka ut oss i helgen, det ser rätt fånigt ut!? I stället packar vi kappsäcken för att åka hem till mattes gamla tassemarker i Riala. Där får vi andas frisk lantluft i massor, springa fritt på åkrar fulla med råtthål och leka med "bomullshunden"? (se den 11 september).  Så ni kan väl tänka er att vi längtar dit redan!

Detta blir den första långresan, ca 30 mil, i bil för Vera så vi får väl se hur det går? Spännade!

Jaa go'  vänner och er som jag inte känner-
Ha en riktigt lugn och fridfull Alla Helgona helg!Plötsligt händer det!

Vera på ett ben!
Vera på ett ben!


Plötsligt häder det! Sonen tar fram kameran för att ta kort på två busiga hundar. Han ropar på dem och de sätter fart mot honom och han har kameran bredd. Detta blev resultatet- två hundar på språng , varav en på ett ben!

Riktigt roligt och fångat i rätt ögonblick!

Tack Wirre för ditt fotobidrag!
PS. Väntar på nån snäll kommentar nån gång oxå!


I morse när vi vaknade ...

Vera i snö1
Första mötet med snö...


I morse när vi vaknade så var hela världen vit,
Vera undrade förståss vad det var för nåt som kommit hit?

Hon gick ut och nosade en liten stund,
våran lilla Vera Hund

Det här var ju inte så tokigt när allt kommer omkring,
Vera springer runt, runt i ring

Men det känns lite otäckt när tassen blir kall,
jag tror jag går in en stund i alla fall!Vera i snö2
Kall om tassen?