Det viktiga rosa bandet!



På en rosa sida måste man väl ändå slå ett slag för viktiga "rosa" saker?



Rosa bandet...


Rosa bandets historia




 

Cancerfonden har sedan 2003 arbetat med Rosa Bandet-kampanjen i Sverige tillsammans med privatpersoner, organisationer och företag.

Rosa Bandet startade 1991 i USA som ett sätt att uppmärksamma den växande sjukdomen bröstcancer. Sedan dess har symbolen vuxit till en internationell folkrörelse. Världen över viger organisationer, företag och privatpersoner oktober månad åt frågan – man ordnar rosa aktiviteter, lyser upp byggnader i rosa (Eiffeltornet, Niagarafallen) och framförallt bär man det Rosa Bandet. Kampanjen har framgångsrikt spridit kunskap och kännedom om bröstcancer och samlar in stora summor pengar till forskning och prevention.

Under hela oktober driver Cancerfonden Rosa Bandet-kampanjen till förmån för svensk bröstcancerforskning. Cancerfondens ambition med Rosa Bandet är att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Omkring 7 000 nya diagnoser upptäcks varje år i Sverige. Det betyder att 15–20 kvinnor insjuknar i bröstcancer varje dag. Trots ökningen av antalet fall har dödligheten i bröstcancer successivt minskat tack vare förbättrad diagnostik och behandling. I Sverige har Cancerfonden genom Rosa Bandet samlat in drygt 80 miljoner kronor till svensk bröstcancerforskning. Dessa pengar är öronmärkta för forsknings- och vårdutvecklingsprojekt inom bröstcancer.

Precis som med Cancerfondens övriga insamlingsarbete går Rosa Bandet-kampanjen ut på att alla som vill engagera sig i kampen mot cancer ska kunna göra det.
I oktober kan privatpersoner enkelt starta egna insamlingar här på webben cancerfonden.se/rosabandet.


Rosa Vera


Gör som jag- Bär det Rosa bandet!



Kommentarer
Postat av: Mia & Maks

Vad fint att ni stöttar kampanjen, för det gör vi här med. Maks trivs kanske inte så bra med färgen, men matte bär det gärna. Köpte faktiskt en t-shirt förra året, med bandet som motiv. Ha en trevlig höst dag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback